Även vid en av järnvägstunnlarna är det nu någonting på gång i Storvreta.

Tycker det fixas och donas mycket i Storvreta nu. På många platser är det vägarbeten och asfaltering. Det går inte fort, utan ibland kan det stå avspärrningar i veckor innan någonting händer. Men tillslut så, är det fint och asfalterat…

Försöker komma ut på en redig promenad varje dag. Är väldigt kluven till det väder vi har nu och har haft en tid. En del av mig älskar de varma vindarna och den tryckande solen och en annan del orkar knappt någonting mer efter promenaden och vill bara ha det svalt och lågtryck. Men detta är under en så begränsad tid så jag väljer att älska vädret (;-)

Många gånger är det vägen och inte målet som är det viktigaste.

Har under flera år nu haft problem med mitt högerben. Min långa cykeltur häromdagen har gjort att jag fått molande värk i knäet. Man ska inte tro att man orkar som förr. Det som skallen vill, funkar tyvärr inte ibland med kroppen, i det här fallet mitt högerben. Vet inte heller om mitt ”lufsande” påverkat detta negativt? Det är också så att ju mindre kilon det finns av mig, ju bättre har mitt högerben mått. Det är jag mycket väl medveten om. Har avstått ”lufseriet” de sista dagarna och går nu bara. Om ens det…

Börja om och rensa ur helt kanske vore något?

För några år sedan var jag helt övertygad om att jag skulle flytta in till Uppsala så fort sonen gått klart grundskolan. Nu har det gått fyra år och jag bor fortfarande kvar.

Trygghetsjunkien i mig har svårt för förändringar. Vet vad jag har, men vet inte vad jag får så att säga. Det har präglat många saker i mitt liv.

Men en annan, och allt större del, handlar om att jag faktiskt har det riktigt bra som jag har det nu. Åtminstone på sommarhalvåret då jag kan vara ute lite på min baksida. Det är en stor frihet.

Har under åren kollat lite på priser för att kanske flytta in till stan. För att få ungefär samma kostnad som nu är det en 2:a som gäller. Trots att det inte skiljer så mycket i avstånd blir priserna så mycket högre i Uppsala.

Lägger man dessutom till drömmen av att ha en liten baksida som jag nu har, så att mina älskade katter kan gå ute, kostar det ofta än mer.

Tanken på att flytta in i en 2:a i stan och sitta där och uggla lockar inte längre. Visst, jag får närmare till jobbet och vissa andra saker, men då tappas kanske lugnet och den relativt tysta atmosfären som nu råder allt som oftast. Detta med att röra på mig känns inte lika aktuellt idag som det gjorde för några år sedan.

Men det är också så att ska jag stanna där jag nu bor behöver flera saker renoveras och lite har jag sparat på sådant eftersom tanken tidigare var att jag inte skulle bli kvar. Köket och då speciellt spisen är omodernt. Ena toaletten har gått sönder och behöver bytas ut. Drömmen om en trall på baksidan istället för dessa fula plattor kanske kan bli verklighet? Dessutom finns det mycket småjobb med eluttag som inte funkar och att kanske tapetsera om i vissa rum för att fräscha upp lite.

Rent möbelmässigt vill jag tömma hela vardagsrummet och skaffa nytt. Är så less på den soffa som jag nu haft så länge. Allt sådant här piff har jag liksom inte haft kraften (och pengarna) till tidigare av många olika anledningar. Att också bo ensam och kanske inte ha sådant intresse för design har påverkat också. Men även för mig finns en gräns (;-) då saker och ting behöver bytas ut.

Nyfikenhet och bry sig. Vilja något mer. Så viktigt för fortsättningen.