Husbyborg, Clabbes lya som i år fyller 38 år.

Cyklade idag till Clabbe i Husbyborg och Husbyborgskolonin. Tog mig fram via den vita damcykeln som jag köpte för ett par år sedan. Att ta mig till honom gick ganska bra, men hemfärden när kvicksilvret låg nära 30 grader, då blev det lite tufft och jag var tvungen att ta en vätskepaus på Fullerö Handel.

Denna lila klängväxt är fin.
Dill i massor.

Eftersom Clabbe kom i tid (vilket jag inte gjorde) fick jag sitta och vänta en stund på honom. Men det var inga problem i det fina vädret. [Instagram]

Husbyborgskolonin grundades 1984 och Clabbe och hans fru skaffade en kolonilott samma år. Det finns 98 stuglotter och tomtarealen är cirka 400 kvm. Vattnet kopplas på i slutet på april och stängs av i början på oktober.

Clabbe bjöd på lunch och fika efteråt. Vi pratade i flera timmar och som vanligt när vi träffas vet jag inte riktigt vart tiden tar vägen. Samtal om varat och andliga saker har alltid varit något som vi kan snacka om länge.

Årets film från Husbyborg:

Det är alltid roligt att träffa Clabbe. Istället för den årligt traditionella grillningen så blev det i år ett dagsträff med lunch. För mig bättre på flera vis och så kom jag hem i bra tid.

Sen vädret! Så härligt och varmt och skönt. Gillar mycket, även om jag som sagt på vägen hem hade överskattat mina krafter lite, men det gick bra ändå när jag köpte lite dricka på Fullerö Handel.