I morgon börjar förbehandling i två dagar innan det är dags för operation, ingrepp eller vad man nu ska kalla det för i mina ögon. Sen är det efterbehandling i tre veckor.

Ja, jag oroar mig som fan i perioder samtidigt som jag vissa stunder tänker att nu lägger jag mig ner och tar hjälp av de som är “runtomkring” mig. Det är mera praktiska saker efteråt som jag kan noja upp mig på som detta med fönsterbyten! Ja, ni läste rätt…

För de håller på att byta fönster på alla lägenheter i bostadsrättsföreningen och min lägenhet är sist av alla, vilket troligtvis betyder byte i början på nästa vecka! Då är jag nyopererad och ska inte vara i dammiga miljöer… orolig blir jag eftersom detta innebär damm och sådant i massor. Plocka undan och plocka tillbaka, fönster tas ut och dammet yr… nya sätts in och dammet yr ännu mer.

Sådant tänker jag på, men jag ska få låna glasögon av A och de kommer jag att använda hela tiden. De var för övrigt med mig på Israelresan och jag gillade dem mycket.

Efter detta kattkaos i fredags och velandet fram och tillbaka idag om jag skulle vara ledig eller ej (jag valde tillslut att vara helledig idag som jag hade bestämt sedan länge) har fått kroppen att börja reagera också på ett sätt som känns igen, tyvärr inte särskilt positivt. Ont i halsen oroar men jag tuggar Strepsils som smågodis. Hoppas det räcker… kan inte bli sjuk nu strax innan operationen!

Orolig är jag i hela mitt väsen, det erkänner jag. Inte bara för egen del. Många kämpar med jobbiga saker just nu. Är som bedövad i hela mitt system och liksom bara går på autopilot känns det som vissa dagar, samtidigt som jag bara behöver höra en låt så forsar tårarna. Har väl aldrig varit så gråtmild som igår när morsan fyllde år och då är det ändå länge sedan hon dog. Men det står för någonting annat än sorg, det vet jag ju… det är liksom bara triggers detta med saker som ligger år tillbaka. All möjlig skit sköljs med och det är en resning bara det och bra i förlängningen.

Sitter och väntar på A. Det är dags för föräldrasamtal igen. Blir spännande och se hur det går för grabben i skolan.

Fokus på det positiva!