Den mycket märkvärdiga dagen 29 april började med att syrran och jag köpte blommor för att vårstäda på gravarna.

Morfars och mammas grav fick några nya penséer i olika färger. Min mamma Ann-Britt Pettersson 1947-1981 samt morfar Isidor Pettersson 1917-1979 gravplats.

I min mormors familjegrav ligger det sex personer begravda. Den fick jag ta hand om efter det att min moster dog i juli 2020. Britta Pettersson 1919-1999 var min mormor och hennes syster var Sonja Svanström 1917-1999. De dog samma år, bara några månader efter varandra.

Min mormors mamma hette Judith Karlsson 1886-1973 och mormors pappa var Karl-Bernhard Karlsson 1885-1975. I graven ligger dessutom Judiths pappa Axel Gustafsson Snygg 1861-1937 samt hans andra fru Johanna Margareta Sund Gustafsson 1867-1944.

Efter detta tog vi oss en promenad ner på stan mot Sysslomansgatan 5 och Ofvandahls för att träffa våra numera två systrar på pappas sida. Lotta träffade jag första gången i juli 2021 (men visste om att hon fanns sedan många år och vi har haft FB-kontakt sedan 2009), men för det senaste syskontillskottet Stina var det premiär och lite pirrigt var det allt.

Vi satt i flera timmar och pratade. Det var oförglömliga timmar och jag har fortfarande svårt att ta in allt som händer just nu. Vilka fina systrar jag har. Vilken gåva!

Stina hade med sig ett fotoalbum som hennes mamma hade givit henne.

Där finns det en bild på pappa och han måste ju vara väldigt ung när fotot till vänster togs. Har inget årtal men tippar i slutet på 50-talet. Stinas mamma Gittan var pappas första stora kärlek som jag förstår det.

Säga vad man vill om pappa i allt som hänt genom alla år, men även efter sin jordiska död händer det saker kring honom. När han levde berättade han aldrig för mig att han hade andra barn före mamma och Vivi (som är Lottas mamma). Detta kom som en blixt från en klar himmel. Bättre sent än aldrig att det kommer fram och framtiden svindlar med allt vad detta kan innebära. Ödmjuk och tacksam över det som nu händer.

I mitt stilla sinne undrar jag om det finns fler överraskningar som bara väntar på att avslöjas med DNA-tekniken? Efter det som nu hänt, kan man aldrig veta om man kanske är än fler syskon på pappas sida.

Pånyttfödelse och frihet sa korten. Vilka fina och hoppingivande budskap jag fick.