Grimhild 15 juli 2022

Senast gången jag nämnde Grimhild i bloggen var 2017! Ett bygge i hörnet Dragarbrunnsgatan/Bäverns gränd. År 2004 skrev Uppsala kommun om detta:

”Syftet med om- och tillbyggnaden av p-huset Grimhild är att i samband med en upprustning av parkeringshuset även bygga bostäder runt om p-huset längs Dragarbrunnsgatan, Bäverns gränd och Kungsgatan. Under bostäderna i bottenplanet samt i plan två mot Kungsgatan kommer verksamheter och kontor att placeras.”

När bygget drog igång så fascinerades jag till sådan grad av byggets utformning att jag startade en blogg som bara handlade om Grimhild. Tyvärr raderade jag den efter några år, men på denna blogg kunde jag ändå inte låta bli att skriva om bygget under åren som kom efter det.

Den 14 september 2007 skrev jag första gången om Grimhild:

HSB 89 Järnvägsparken är namnet på bostadsrättsföreningen.  I gatuplanet blir det butiker och på taket en gemensam gård med några radhus och däremellan 112 lägenheter i varierande storlek. Dessutom så finns ett mindre parkeringshus kvar. Visst är det ett häftigt bygge? Inflyttning beräknas till mars-september 2008.”

Länken till bostadsrättsföreningen har ändrats sedan dess och nu hittar man den på adress https://www.hsb.se/uppsala/brf/jarnvagsparken/

Det har varit några skiften gällande innehållsinriktningen på butiken i bottenplanet under åren. Nu när detta skrivs ligger där en butik med namnet ”Best of Iran” som för ett par år sedan ersatte cykelaffären som också låg där några år och före det var det en hälsokostbutik som i sin tur ersatte ett kafé.

Den dröm jag närde om att flytta dit när jag blev äldre har svalnat. Åren går och jag trivs ganska bra där jag bor just nu.