När jag ser tillbaka på scrobblingarna hos Last.fm gällande Madonna och hennes Madame X visar det helt klart på, även i statistiken, att detta album inte är någonting extra för mig. Min egna recension av albumet gav dessutom rekordlåga betyg.

I det stora hela är albumet en besvikelse och rent försäljningsmässigt och i antal stream även en flopp för en artist av Madonnas magnitud. Den rusade visserligen upp på 1:a platsBillboardlistan, men föll snabbt tillbaka och ur listan på tre veckor.

Kanske hade jag lyssnat mer om vardagen varit just mer ”vardag” och inte allt detta med Felix hade inträffat, men jag tror inte det. Hade plattan varit bra hade den varit en tröst och i det hittar jag bara ett spår ”Extreme Occident” och kanske ska jag vara glad för den pärlan. Att det åtminstone fanns en kanonlåt med på plattan. Madame X är för mig alltså inget höjdaralbum och i jämförelse med Rebel Heart, som kom 2015, är det i många stycken en Madonna jag inte känner igen.

Mina scrobblingar under 40 dagar som plattan varit ute är i förhållande till tidigare alster blygsamma:

  1. ”Extreme Occident” 115
  2. ”I Rise” 102
  3. ”Medellin” 64
  4. ”Ciao Bella”40
  5. ”Good Control” 37

Övriga låtar är scrobblade så lågt att jag lämnar de därhän. Totalt på hela albumet 357 scrobblingar, vilket är lågt som sagt. Allt detta på 40 dagar, vilket inte blir mer i snitt 9 gånger varje dag. För mig som stort Madonnafan väldigt lågt.

Nu blir det en ”teaterturné” för Madonna som inleds den 12 september i New York och avslutas nästan ett halvår senare den 4 mars 2020 i Paris. Sverige finns inte med som stopp på turnén. Skillnaden mot förr är att arenorna är utbytta mot teatrar och att hon stannar längre på varje ställe och gör flera föreställningar. Ett mindre format i ett försök att få mer kontakt med sin publik. Till dags dato är 81 föreställningar bokade.