Mellan den 27 maj och 3 juni var jag på resa i Storbritannien. Resan fick jag i julklapp av min äldsta dotter och hennes kille J och nu var det alltså dags att träffas igen!

Här kommer några bilder och ord från min resa som sträckte sig över både England och Skottland. Det blir så mycket att jag delar upp det i tre delar. Den första handlar om de första dagarna i Bradford. Den andra delen om resan tlll Skottland och Edinburgh och den sista när vi bilade upp till skotska höglandet och Drumnadrochit.

Har dock inte riktig ork att göra en lika omfattande resebeskrivning som förra året då jag och yngsta dottern besökte England. Men lite vill jag dela med mig av, trots att min hälsa den här gången inte var på topp.

27 maj

Utsikt från dotterns lägenhet.

Hade tur och fick sitta på plats 1C på planet mot Manchester. Det var mindre ”obehagligt” än det brukar vara och resan gick bra. När jag tillslut kom fram efter att ha åkt buss mellan flygplatsen och Bradford mötte J upp mig vid busstationen. Det var så roligt att återse honom. Min ”svengelska” fick jobba för högtryck och jag hoppas att han förstod någonting av vad jag fick ur mig (;-)

Middag på Frankie & Bennys.

Äldsta dottern jobbade trots att många i landet var lediga på grund av Spring Bank Holiday. När hon väl kom efter arbetsdagen var det så roligt att se henne igen och trots att jag var helt slut efter resan tog vi oss ut och åt middag på en av de lokala restaurangerna i Bradford. Uppdaterade oss om läget och hur allt var och är. Det var så roligt för mig att vara tillsammans med dem igen.

28 maj

Båda jobbade denna dag så fick jag klara mig själv. Det var inga problem och jag tog mig en svängom i Bradfords centrala delar. Handlande lite på Primark och gick runt i sakta mak för att kolla in både människor och butiker.

Bradford har ca 535 000 invånare.

Fick träffa deras katt Purdie innan hon skulle till sin förra ägare eftersom vi skulle på resa till Skottland och de sen veckan efter hade andra äventyr som väntade. Purdie är en lugn men lite reserverad katta.

På kvällen åt vi middag på Bangkok Thai Restaurant.

29 maj

Katedralen i Bradford

Även på onsdagen jobbade de så jag fick ta mig ut själv återigen på dagen. Valde att sätta mig en stund i katedralen i Bradford.

Utanför katedralen i Bradford stod detta fina lövträd.
Westgate i centrala Bradford.

Även den andra dagen besökte jag de centrala delarna i Bradford. Åt lunch på Esquires Coffee Houses som hade fina vegetariska alternativ. Överhuvudtaget har England bättre alternativ när det gäller mat för vegetarianer och veganer i sina butiker. Ofta är det dock färdigförpackade rätter, men för en sådan som mig är det perfekt. Är inget vidare i köket nämligen.

Det kändes också som det mesta överlag var något billigare än i Sverige. Vi kunde gå ut och äta för 10-12 pund (120-140 kronor) och då fick man med det mesta.

Linn fixade naglarna.

Mötte upp dotra på Bradford Nails efter att hon slutat jobba där hon fixade sina naglar. Vi blev kvar där nästan i en timme i de starka dofterna eftersom det tog sin lilla tid att bli fin. Nyfiken personal som frågade en del om Sverige.

En stolt pappa tillsammans med sin fina dotter. Hade en del tid att fundera på både då och nuläge. Hur allt förändras med tiden och att det gäller att ”hänga med” för att inte fastna i det gamla. Barnen växer upp och relationerna förändras.

På kvällen åt vi sushi som vi köpte med oss från stan.

En sak som jag förundras över är bristen på källsortering i England. Ingenting sorteras utan allt kastas i samma soptunna. Nu vet jag inte om det är likadant i hela Storbritannien men jag förstår inte hur de kan ”komma undan” med detta som medlem i EU? I dessa tider tycker i alla fall jag att det borde vara självklart med att sopsortera.

De har inte ens något pantsystem för sina flaskor, utan allt kastas i samma soptunna. Kändes mycket fel och som sagt, jag förstår inte att de inte kommit längre när det gäller detta med källsortering! Här får landet ett rejält minus av mig.

Del 2 Resan till Storbritannien – Edinburgh
Del 3 Resan till Storbritannien – Skotska höglandet