domentandlakarna

Dômentandläkarna besöktes tack vare Clabbe idag. Kanske kan jag undvika att bli tandlös tack vare hans hjälp och inspiration att en gång för alla ta tag i detta.

Det positiva var att det inte var en fullständig katastrof med garnityret. Det går att vända det mesta. Det negativa var främst all tandsten som var så omfattande på vissa ställen att det inte ens var någon idé att hålla efter innan den tas bort s a s. En tand måste dessutom bort och en är trasig.

Tre av fyra visdomständer har jag kvar. Rötter långa som jag vet inte vad får ju fantasin att dra iväg som den gången då de bände och jobbade så att jag trodde käften skulle gå ur led och ändå fick de inte bort hela tanden vid ett tillfälle. Blodet sprutade och där cementerades nog rädslan som då faktiskt var på väg bort. Fruktansvärd upplevelse.

De var så varsamma och grundliga med mig. Tog plåtar och bilder och kollade upp vartenda skrymsle. Nu ska det till en plan och jag vet vad som komma skall. Men jag ska fortsätta nu eftersom jag får sådant stöd vid sidan om. Ett stöd som gör att jag vågar och inte kan backa den här gången. Känslan är mixad men jag har inget val om jag inte vill sluta med barnmat och dryck som enda föda om några år.