Idag meddelade Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare att han lägger av med landslagsfotboll efter EM. Det betyder med största sannolikhet att han gör sin sista match i morgon mot Belgien!

Zlatan

Beslutet var väntat, men ändå så känns det sorgligt. En epok, en historisk period går mot sitt slut och det finns i min fotbollsvärld inga överord för vad Zlatan Ibrahimovic betytt för svensk fotboll. Han är kungen helt enkelt när det handlar om svensk landslagsfotboll!

Det finns många härliga minnen med honom och jag har svårt att peka ut några enskilda men det otroliga målet mot England samt upphämtningen mot Tyskland är två starka minnen som finns inom mig där Zlatan gjorde första målet. Sen har han räddat Sverige vid flera tillfällen och det var ju hans förtjänst att vi fick vara med i detta EM till exempel.

Zlatan!

Statistiken i landslaget säger en del om hans storhet. Med matchen i morgon blir det 115 landskamper och 62 mål totalt. Rekord förstås. Debuten 31 januari 2001 var mot Färöarna och den matchen slutade mållöst.

Fyra hattrick har det blivit i landslaget där den första landskampen på Friends Arena är ett oförglömligt minne. Den 14 november 2012 nätade Zlatan fyra gånger mot England och det sista målet är för alltid inskrivet i historieböckerna som jag tidigare nämnt i denna hyllningspost med anledning av att landslagskarriären nu är över för den störste.

På YouTube hittade jag 10 av Zlatans snyggaste mål i landslaget! Titta och njut!

Tack, Zlatan! Tänk att ha fått uppleva Zlatans karriär när den var aktuell! Vilken förmån det har varit genom åren. I den svenska fotbollshistorien är du kungen, den bästa hittills. Tack för alla fina fotbollsminnen i landslaget!