Skärmdump från DN:s webb-TV

Erkänner att jag för några år sedan var tveksam till Zlatan och hans spel i landslaget. Att han varit kung i sina klubblag det är ju ingenting att snacka om, men i landslaget så har det tidigare varit svårt för honom att blomma ut.

Nu vid 31 års ålder så är även jag helt såld och är nästan beredd att säga att Zlatan ÄR Sverige! I matchen på Färöarna så var det han som stod för de konstruktiva spelet. Återigen så räddade han Sverige.

Har Zlatan varit bättre? Tycker han varit helt otrolig i år… både i klubblaget Paris Saint-Germain FC och i landslaget.

Många gånger har jag kritiserat Lasse Lagerbäck för hans tråkfotboll och defensiva inriktning, men idag måste jag säga att han hade i alla fall en spelidé. Erik Hamrén har ju nu haft flera matcher på sig att forma sitt lag, men det blir inte bättre med tiden, utan allt sämre. I de två senaste matcherna så har jag undrat vad han vill med landslaget. Det är ju liksom ingen struktur på det alls. Sen är jag så trött på Hamréns bortförklaringar och bild av att allt är under kontroll. Fan, trot! Självklart så hoppas jag att jag har fel, men jag blir alltmer tveksam.

Utan Zlatan så hade fiaskot vare ett faktum. Det är jag övertygad om. Snart ska Sverige möta Tyskland och där blir det förnedring om inget drastiskt sker.

Torur Rasmussen är en 12-årig kille från Färöarna. Zlatan gjorde honom lycklig genom att skänka bort sina shorts till honom. Sådana gester är ju inte till nackdel för att än mer tycka om honom. Han vet vad detta betyder för pojken och han är själv en gång varit där. Det glömmer han inte bort.

Zlatan Ibrahimović är kung. Han är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och för mig så tillhör han redan nu topp 3 över de bästa i hela världen. Eller som vissa säger Tack gode gud för Zlatan!