bremain
Det blev inte #bremain utan #brexit när britterna sagt sitt.

Den dagen Storbritannien skickar in sin utträdesansökan för att lämna Europeiska Unionen (EU) har de 2 år på sig att bli klara med alla förhandlingar med det Europasamarbete som en majoritet av britterna nu vill lämna.

51,9% vill lämna och 48,1% ville stanna kvar. Premiärminister David Cameron meddelar efter resultatet att han kommer att avgå. Dock först i oktober efter de konservativas kongress, då han även lämnar som partiledare.

BBC har all statistik där man kan se att Skottland (62% för-38% mot) och Nordirland (56-44) ville vara kvar i EU. England (47-53) och Wales (48-52) vill lämna.

Andra nedslag visar också att Liverpool (58% för-42% emot), Manchester (60-40), Bristol (62-38) samt London (60-40) ville stanna kvar i EU. Valdeltagandet är på ca 72%.

Yngre ville stanna kvar och äldre ville gå ur. London och större städer ville stanna kvar.

Min devis har alltid varit att samarbete är bättre än motsatsen och det enda vi har idag är EU som ändå hållit och håller ihop ett stort antal länder från krig och elände. Att förändra EU istället för att lämna har varit min önskan. Jag tror att EU varit och är viktigt för att Europa håller samman. Det är min främsta anledning till att jag anser EU vara det bästa alternativet trots en massa brister och central styrning.

Vad händer nu?
Ingen vet och bara det inger ju oro… för Sveriges del är det tråkigt eftersom Storbritannien var en av Sveriges närmaste allierade inom EU. Tror det blir en än mer turbulent tid framåt.  Pundet har kollapsat och börser runtom i världen har rasat. Förhoppningsvis så lugnar det ner sig när den värsta förvåningen har lagt sig.

Storbritannien lämnar EU. En majoritet av britterna önskar så och jag hoppas att det även utan EU kommer att gå bra för ett av de länder som ligger mig närmast om hjärtat.