2016-06-21 Utslagen pion i trädgården

Mental träning. Stanna kvar i den här “världen” med total avstängdhet gentemot “allt annat” under en tid. Stor påverkan efter år av murar ger resultatet av tidstapp och minnesförluster. Känslor utöver det vanliga som ruckar på balansen.

Samtalet idag var en tankeöppnare. Det är så lätt att “snöa in” i sig själv med tankar som liksom inte leder någonstans, mer än neråt. Mina egna tankar måste ibland spädas ut med andras. Mixas och skakas! Blir så mycket vettigare då. Lyssna mer än prata. Ta in och röra om.

2016-06-21

Att ta in allt utan sortering skapar tillslut kaos. När sorteringen inte hinns med så måste allt bara slås av och då blir det minnestapp. Det är nog någonting som är bra i längden även om det är obehagligt när det sker och man är mitt i det. Det är för att skydda och bromsa upp allt kaoset med tankar som far och flyger utan tidsramar.

Det är märkligt men också jobbigt med livet att jag ibland inte ser detta med mitt mående. Jag måste ta hjälp och stöd utifrån och få sortering på tankarna. Men som så ofta tror jag att jag grejar det mesta själv. Vill liksom inte göra mig sårbar hos andra genom att vara liten och visa mina svagheter. Som ibland inte ens är svagheter, men jag ser dem så… ja, jag lär mig liksom aldrig att ta stöd av andra.

Det behöver inte vara mycket som behövs egentligen, utan det handlar mer om mitt förhållningssätt. Ibland tvingas jag att släppa på tankarna för att jag bara måste… gör jag inte det så blir jag destruktiv… Att då prata med en person som ser på varat och livet som jag underlättar enormt. Då behöver jag inte ha några skygglappar alls och kan släppa ut allt det jobbiga direkt. Idag kunde jag göra det och nu efteråt känns det som om jag har pyst ut en del skit som hade fastnat.

Usch vad jag maler på… vi tar lite Majsan istället:

2016-06-20

Majsan ute på vift. Men hon drog iväg lite för långt. Kolla in filmen!

Jobbar halva dagar, tar en lur oftast när jag kommer hem och ändå är jag trött. Får väl skylla på ovanstående resonemang som jag försökt förklara för er. Något annat kan det ju inte bero på, eller?