Madonna_-_MDNA

Så var Madonna äntligen här med albumet MDNA som jag och flera med mig längtat så mycket efter. Jag gillar albumet generellt väldigt bra efter en kvälls intensiv lyssnande och det känns som om det är den bästa plattan sedan Confessions on a Dance Floor 2005.

Det är många bra refränger tycker jag överlag. En del texter är lite väl tramsiga och lättviktiga, men samtidigt så är hon ju befriande samtidigt eftersom hon helt struntar i vad folk säger om henne. Hon kör på precis som hon vill och då blir det ju oftast ett bra resultat. Soundet är ju bara så maffigt emellanåt. Dock skulle hon ha kunnat tagit bort ett av bonusspåren som bara känns som utfyllnad.

Girls Gone Wild *****
En fantastisk inledning och en refräng som sänkte mig direkt. Älskar andra singeln och dansar fortfarande när jag hör den. Ett mästerverk! Video här!

Gang Bang *****
Först så tänkte jag att vad f*n är detta för någonting?! Kändes lite väl larvig i text och refräng. Men se, det är väl därför jag älskar hennes musik så mycket för efter ett par lyssningar så är det ju självklart att just Madonna ska göra en sådan här fläskig och maffig låt. Soundet äter sig fast i mig och nu går jag själv och nynnar BANG BANG och gör sedeslösa rörelser!!! Full text här! Mästerverk ånyo!

I’m Addicted *****
Den här satt direkt! Elektropop som byggs upp snyggt till en refräng som bara förlöser en. Så bra! Sen måste jag säga att jag älskar sticket i den här låten. Maffigt som sjuttsingen. Gungar järnet och är helt beroende. Kan bara bli full pott återigen.

Turn Up The Radio ****
Växer hos mig för varje lyssning. Snygg poplåt där jag liksom bara svävar iväg när jag lyssnar på The Queen of Pop. Snygg helt enkelt.

Give Me All Your Luvin ***
En trallåt som jag tyckte var ok, inte mer när den kom. Jag ville ju att den skulle vara så bra och med videon så funkar den än bättre. Att se Madonna i den vita peruken är som att flytta sig 25 år tillbaka i tiden! Men låten har jag redan tröttnat på och att välja den som första singel, är en gåta när jag lyssnat på alla andra pärlor på MDNA.

Some Girls **
Tungt och aggressivt från start. Nästan lite technostuk i början på verserna. Texten om hur flickorna är yvas jag inte ett dugg över. En ganska intetsägande sång som klarar tvåan på grund av gunget.

Superstar ****
Fin dänga! Sjunger härligt och det är en positiv kraft i låten. Refrängen äter sig in i mig. Tänk hur bra ett olala kan bli..

I Don’t Give A ***
Det här är en märklig låt. Riktigt bra ända tills Nicki Minaj kommer in i sången. Har ganska svårt för rapperier av det snitt som Minaj står för. Madonna är mjukare på något vis och det funkar. Sen slutet?! Det är konstigt och hetsande på något vis, nästen som om man väntar på att den stora smällen ska komma. Som sagt, en mycket ovanlig låt.

I’m A Sinner ***
Elektrostuket fortsätter. Gungar på bra och lite Ray of light-feeling i första versen får jag allt. Vem fan är inte en syndare? En glad poplåt som funkar väl.

Love Spent **
Inledningen är ju suverän, banjo och stråkar i salig blandning. Är det engelsmannen hon sjunger om? En ganska jämntjock melodislinga med en refräng som liksom fastnar i allt det elektriska. Andra halvan av låten försvinner liksom bara.

Masterpiece ***
Att höra hennes röst så klart är ett plus. Dock lite tråkig melodi tycker jag. Tröttnat lite på den, lite väl fort. Verserna bäst.

Falling Free *****
Åhh, denna är ju så bra på alla sätt och vis. Blir väldigt berörd av den. En perfekt avslutning på en mycket bra skiva. Plattans starkaste spår och rösten är verkligen fantastisk. Detta är en låt som kommer att bli en av klassikerna tillsammans med de tre första spåren på MDNA.

Betyg: 3,66
(Noteras kan att Hard Candy fick 2,75)

Deluxe edition innehåller också:

Beautiful Killer ****
Riktigt bra beat och stråkar går alltid hem hos mig. Skulle självklart ha legat på originalplattan.

I Fucked Up ***
Texten bättre än musiken. Utdragen i verserna och en ganska tramsig refräng.

B-Day Song *
Madonna på barnkalas? Plattans sämsta och mest onödiga spår. Inte riktigt lika illa som Cherish men inte långt ifrån…

Best Friend **
Maler lite väl hårt tycker jag och kommer liksom aldrig riktigt loss. OK, inte mer.

Give Me All Your Lovin’ Party Rock Remix ****
Den här skulle ju ha varit på plattan istället! Gungar redigt och jag brukar inte vara något remixfan, men detta tycker jag är bra. Riktigt bra!

Recensioner
SvD, DN, Aftonbladet, Expressen

Kulturkoll.seMadonna safear

Det är mycket Madonna just nu!