hard_candy_madge Vad jag har längtat efter denna platta! Madonnas elfte studioalbum fick namnet Hard Candy och nu har jag lyssnat några vändor på den.

Första intrycket var wow vad det låter bra detta! Det är välproducerat, fräscht och snyggt. Men tyvärr så lyfter det bara i två låtar rejält, trots mitt idoga lyssnande.

Många spår är bra och helt ok, men jämför man med förra plattan Confession on the dancefloor så tycker jag hon känns hårdare och har en tuffare stil i soundet som inte tilltalar mig.

madge08 För jag har ju högra krav på The Queen of Pop. Plattan är bra, inget snack om det, men jag måste säga att förra plattan är bättre om jag skall bedöma den rent generellt. Mitt sammanlagda betyg blir ju 2,75 (jämför t ex med Britneys Blackout som fick 3,41).

Här kommer mina omdömen:

Candy Shop ***
Blippande och ganska hårt sound. Bra vers och bra refräng. Gillar inte blippandet och när mansrösten kommer in.

4 Minutes **
Duetten med Justin Timberlake är ok, inte mer. Ingenting jag riktigt går igång på. Även här är soundet för hårt och dessutom har jag svårt för rappandet. Bästa partiet är stycket strax före refrängen. Faktiskt ett spår jag hoppar över numera när jag lyssnar på skivan. Jag ville ju så gärna tycka om denna första singel…

Give It 2 Me **
Det är för hårt och för mekaniskt på något vis. Svårt att sätta fingret på vad jag stör mig på. Det är först i den kraftiga tonartsförändringen som det händer något tycker jag och det är 2.30 in i låten… nja….

Heartbeat ***
Hjärtat slår i början och sen triggas det igång på ett härligt sätt. Fortfarande hårt grundsound, men här kommer Madonna fram mer, såsom jag vill ha henne. Sticket med stönande karlar kunde dock gott ha skippats.

Miles Away ****
Mjukare med fina gitarrer i början. Madonna sjunger underbart. En fin refräng som jag gillar och då speciellt den andra halvan So far away. Madonna helt på mitt vis… (;-)

She’s Not Me *****
Lite Chic-inspirerat i inledningen. Coolt. En otroligt medryckande vers som är väldigt tilltalande och sen när refrängen kommer så är jag besegrad. En fullpoängare. Detta är den låt som fastnat mest hos mig hittills. Kommer att bli en Madonna-klassiker sanna mina ord…

Incredible **
Tog ett tag innan jag fick ett grepp om den här dängan. Lite lam och den känns ganska tråkig faktiskt. En mossig refräng som inte sätter avtryck hos mig.

Beat Goes On **
Bättre än första varianten som kom, men ändå är det någonting som saknas. Svårt att bli engagerad i låten. För välproducerat på något vis och det blir mekaniskt utan känsla.

Dance 2night *
När jag lyssnar på den här så är det som om jag hör den för första gången varje gång. Ingenting fastnar och blir kvar inom mig efter att ha lyssnat på den. Totalt ointressant tycker jag.

Spanish Lessons **
Första halvan är totalt ointressant, men sen händer det något när hon börjar sjunga om hemmaarbete och det räddar låten från fullständig katastrof. Ojämn och svår melodi.

Devil Wouldn’t Recognize You *****
En fantastisk låt. Inledningen är grym och så känsligt underbar. Madonna sjunger fantastiskt bra. Här fångar hon en känsla som jag saknar på flera andra spår. Får inte nog…

Voices **
Släpigt och ganska deprimerande. Faktiskt bäst när hon inte sjunger på slutet och musiken får råda för då blir det lite pampigt.

Sammanlagt betyg: 2,75