I onsdags natt låg jag och grubblade. Kunde inte somna om när jag vaknade vid 3-tiden. En sak blev helt klar för mig just då (som en förberedelse och ett första steg inför att flytta) att nu ska den trasiga toaletten fixas. För den ena toaletten har haft en speciallösning i månader nu och jag har liksom inte fått tummen ur. Men i natt kände jag bara att oavsett kostnad skulle det idag ske.

Den gamla toaletten som är från 1978 med namnet Gustavsberg 325-4 6 L

Hittade sidan Rörmokare24 där man kunde fylla i ett formulär om en förfrågan för att få hjälp och vad jag senare förstod offerter av olika företag.

Det gick blixtsnabbt, kanske fem minuter senare efter det att jag tryckt på skicka-knappen hörde Rörjour 24/7 av sig och ville hjälpa mig. De verkade ivriga och hade fått ett återbud och kunde komma ut redan idag och titta på min gamla toalett. I och med det skulle jag slippa jourpriset så jag slog till och tänkte inte alls på att fler företag kunde höra av sig med bättre offerter. Men det lät ju bra detta, men då förstod jag nog inte riktigt vad jag satte igång. Skickade bilder på toaletten, fick ett startpris på nästan 3 000 kr för jobbet och tänkte väl att det får jag betala. Minst.

Detta pris förutsatte dock att min gamla toalett gick att laga och att allt skulle gå som på räls. Ett par timmar senare var det två killar här och efter ett tag konstaterade de att toaletten inte gick att laga och jag även måste skaffa mig en ny toalett. Det kändes då som att ha hoppat på en berg- och dalbana och det gick inte att stanna nu och hoppa av. Det var bara att köra på och inom mig kände jag att tusenlapparna försvann som vinden för vågen. Men som sagt, muggen måste fixas, det tog över i tankarna.

Det gamla vredet.

Hantverkarna försvann ett tag och kom sedan åter med en ny fin toalett. När de höll på att ta bort den gamla upptäckte de läckage i röret bakom. Ett litet läckage som jag helt enkelt inte märkt eftersom duschen är precis bredvid och jag då har trott att vattnet kom från duschen. Det slutade i alla fall med att de bytte ut en bit av röret också och monterade sedan ihop allting.

Inom mig hade jag givit upp när det gällde kostnaden. Vad gör man, det går ju liksom inte att backa när de väl satte igång. Sen måste toan fixas innan en flytt för den var obrukbar som den var, så kostnaden måste jag ta, även om det innebär att jag måste ta ett litet lån på något vis för att kunna betala för mig. I all iver frågade jag inte vad den nya toaletten hette och fick ingen dokumentation alls, vilket nu efteråt inte känns så bra. Har tagit kontakt med dem igen för att få reda på detta samt vad slutpriset kommer att landa på.

Rörjour 24/7 är som en förmedlare och underfirman hette Kopparön och de var väldigt duktiga och trevliga att ha att göra med. De måste lämna ifrån sig en faktura till Rörjour, som sen i sin tur fakturerar mig, så tror jag att det går till.

Så ur den aspekten gick det bra det hela. Men jag skulle inte bli förvånad om hela kalaset går på närmare 10 000:- minus lite ROT-avdrag som jag får på arbetskostnaden. Har ingen aning om hur mycket det kan bli på den summan, men vet att material och resekostnader inte ger rätt till avdrag. I bästa fall kanske ett par tusenlappar. Men som sagt, vad göra? Jag kan inte fixa detta själv och den gamla toaletten var helt slut med både problem med rören och själva spolninganordningen och slitage på själva hålet som inte gick att få helt tätt.

Nu är den bytt i alla fall och ser så fin ut så:

Det enda jag vet är att även den nya toaletten är en Gustavsberg.

I väntan på faktura njuter jag av den nya toaletten (;-).