Det övermedvetna regerar alltmer i dess subtila former där ingen otålighet tillåts råda. Riktigt vad ett övermedvetande står för går inte att förklara. Ordet bara kom till mig nu när jag tänker på allt som jag varit med om under dessa dagar i Göteborg. Men att en skillnad ökar alltmer i medvetenheten om förändringarna i det som kallas för dagligdags medvetande och övermedvetande är alltmer påtagligt.

Resan till Göteborg 20-25 januari 2023 handlade således inte bara om att vara kattvakt åt Purdie. Purdie fick sitt av gos och umgänge, inte tu tal om annat. Hon krävde det helt enkelt (;-) men de stunder hon sov och det var i långa sjok, åtminstone under dagtid, då kom detta med ensamheten, medvetande i att vara här och nu och så vidare upp inom mig.

För mig handlade det mycket om att kunna vara med mig själv och träna på att inte fly in i annat. Det gick väl sådär. Till exempel när jag försökte ”ta in” rummet och verkligen vara i nuet, blev det nästan obehagligt. Medvetandet drog iväg och overklighetskänslorna förstärktes väldeliga.

Tyvärr kan jag fortfarande inte fullt ut acceptera detta och bara ”flyta med” utan blir rädd när jag ”kommer på” overkligheten av att vara i den kropp jag är i och allt vad det innebär för mig. Kan inte med ord förklara detta mer än att kroppen blir sekundär. Har verkligen försökt att förklara, men det är som om orden inte finns för det som händer. Det bara är.

Besökte Regnbågen i Haga den 22 januari 2023.

Mina promenader till olika delar av Göteborg fungerade bra, även om jag ibland liksom bara körde på autopilot. Som det kändes i alla fall när jag ”kom på mig själv”. Svårt att vara i nuet och liksom inte ligga steget före och då speciellt innan resan och dagen före när jag skulle hem. Som om jag bara måste planera och ha allt klart för mig.

Tyckte ändå att jag på mina promenader var hyfsat ”spontan” och inte bestämde alltför mycket innan. Den stora grejen var ju den dagen det var sol på himlen (22 januari) och jag hade bestämt mig innan för att gå till ett visst ställe. Men solen och det fina vädret gjorde att jag istället tog båten till de centrala delarna av Göteborg. Här gick jag efter någonting som jag inte kan förklara, utan det var som om jag blev ledd till att ändra mina planer. Kan låta lite konstigt, men just i det ögonblicket när beslutet togs, då var jag verkligen här och nu och det togs i princip när jag kom ur porten och hade gått några meter. När jag satte på mig ytterkläderna, låste dörren och gick ut från porten, då var planen en helt annan.

Samma med vad jag skulle äta. Planerade ingenting, utan tog det som jag kände för när jag var i butiken. Ju mer jag tänker på mina beslut under resan och hur jag agerade och reagerade slås jag av att jag kanske ändå var hyfsat ”spontan” och i nuet även om en del dagar inte innehöll så mycket aktivitet åt det hållet.

Tog inte med mig någon dator för att just slippa allt som har med jobb och stress att göra. Filmade en del med mobilen och lade upp resultatet på min YouTube-kanal:

Sammanfattningsvis tror jag att resan gjorde mig gott, både i det djupa och i det grunda. Oavsett medvetande och vad det nu egentligen är för någonting.