Fy fan säger jag vad dessa sjuka elpriser påverkar mig och många andra människor negativt. Kände mig manad att agera efter den groteska decemberräkningen samt när jag såg hur förbrukningen ökat under januari (i jämförelse med december). Stängde av elementen igår med resultat att jag nu återigen bara har 14 grader i lägenheten. Tala om att sitta i en rävsax.

Sätter jag på elementen (så jag i alla fall får 16 grader) påverkar det min elräkning så negativt att jag i en förlängning kommer att få ekonomiska problem om inte priserna sjunker. Samtidigt vet jag att man inte ska ha för kallt i en lägenhet för att man då kan få problem med fukt och skit och det pressar mig att ändå sätta på elementen, med resultatet att ekonomin garanterat kommer att försämras.

Vet ju att det är elementen som drar mest el. Dusch, tvätt- och diskmaskin kostar också, men inte alls på samma nivå som elementen. Det är ju liksom där man kan göra skillnad.

Har tänt en massa värmeljus nu för att se om det kan göra någon skillnad i köket. Medan jag skriver detta har temperaturmätaren faktiskt stigit till 15 grader. Man får vara glad för det lilla.

Skulle behöva flytta ögona böj till något annat, något mindre och billigare. Men samtidigt har jag ett av barnen fortfararande hemma och då skulle det troligtvis inte finnas något rum för sonen. Tilläggas ska att jag kanske får tillgång till en lägenhet i mitten på året, men den är så pass liten att det inte kommer att finnas något sovrum och det är ett stort minus.

Bestämmer jag mig för att stanna kvar där jag bor nu, då måste jag börja agera och göra något så att detta inte upprepas nästa vinter. Tankar på en luftvärmepump finns, men det förutsätter ju att jag inte ska flytta, så även här sitter jag i en rävsax på vad som är bäst att göra. Att ”sitta still i båten” är kanske inte bra i alla lägen?