Mina element kämpar nu med att kunna hålla 16 grader inomhus.

Min elräkning i november ökade till tre gånger så mycket som i oktober (då jag inte hade elementen påsatta). Detta trots att förbrukningen var lägre än i november förra året. Någonting har ju verkligen hänt med elpriserna och då på ett negativt vis. Anledningen var att jag under månaden satte elementen på 18 grader (vilket jag efter denna räkning nu sänkt två grader för att till nästa månad försöka få ner räkningen.)

Att sätta på elementen var jag bara tvungen till, eftersom det sjönk till 14 grader inomhus och då frös jag rejält oavsett vad jag gjorde. Och då har jag inte det värst av alla, långt ifrån. Men att sitta med direktverkande el just nu är ingen höjdare. Tala om att detta kommer att orsaka stora ekonomiska problem för många människor. Och då pratar jag bara om elen. Lägg därtill höjda matpriser på upp till 20% bara på ett år samt höjda räntor vilket orsakar högre bolån för de som har detta. En mycket tuff period pågår och kommer att pågå ett tag framåt. Det där elstödet, det skulle behöva komma nu och inte i februari.

De sista dagarna har varit kalla och det gör ju att elementen får kämpa än mer för att hålla 16 grader i huset. Det ser ut att bli svalare till nästa vecka, men frågan är ju då hur högt elkostnaderna tillsdess har hamnat på? Tanken gör mig väldigt orolig och hur det kommer att gå med det ekonomiska framöver.

En annan oro fick jag på jobbet igår. Ytterligare en arbetskamrat slutar och det kom som en blixt från klar himmel. Ett totalt oväntat besked och jag hade ingen aning alls om detta och det skapar givetvis oro och tankar över vad som komma skall.

Omplacering berättades det också om och känslan av oro steg än mer. Det är så mycket som gungar och tankarna far iväg med mig in på en del mörka platser och nu handlar det om att inte ramla ur och tappa fästet helt. Beskeden igår gjorde liksom inte saker och ting bättre och mina tankar är dels hos arbetskamraten som sade upp sig och dels över hur allt kommer att bli framöver. Försöker inse att allt är föränderligt och att det bara är att hänga med.

Vet inte riktigt vad detta nya kommer att innebära i en förlängning som sagt, mer än att det inför nästa år ser oroligt ut. För mig handlar det om att sitta still i båten och koncentrera mig på det jag ska göra. Men det är tufft för en ”trygghetsjunkie” när det kommer flera ganska stora förändringar ganska nära varandra, då svajar det rejält och det märks främst på min kosthållning. Har ett helvete just nu att ge fan i att tugga på saker och då blir det ofta onyttigt skit.

Hur får jag ner tankarna i det lilla och en dag i taget? Kämpar med att höja blicken för att inse vad som är viktigt i livet. Vad är det värsta som kan hända? När jag tänker så, blir jag tyvärr inte lugnare just nu. Men det går över, det gör det. Allt lägger sig tillslut.