Efter oktober månads låga elräkning med avstängda element tänkte jag att i december kör jag på liknande sätt. Detta efter att elkostnaderna har börjat stiga rejält igen i slutet på november. Men när jag i fredags kom hem från jobbet var det endast 14 grader inomhus och det gick bara inte att ha elementen helt avstängda. Skakade ju nästan tänder…

Trots varm ”Mint Cozee” var det ändå för kallt. Så nu är elementen på igen och jag försöker lägga mätarna på 18 grader. Det är ok, den temperaturen klarar jag. Men jag misstänker att elräkningen för december kommer att stiga rejält. Trots att jag inte hade elementen avstängda under november sjönk ändå elförbrukningen en aning jämfört med 2021, men eftersom priserna är så mycket högre nu förväntar jag mig en saftig elräkning trots allt för november.

Försöker fokusera på det som är positivt just nu. Hem och jobb har jag. Grundtrygghet i gungandet. Sen att det är rörigt på så många andra fronter som ibland gör att det känns som om jag står och vinglar mot avgrunden, lyckas jag ändå behålla lugnet och ta en dag i taget. Det går liksom över bara man sitter still och inte agerar i affekt. Här och nu och ingenting som finns därborta, det är liksom här och nu och ibland grejar jag inte riktigt detta. Flyr in i det gamla och in i den ”falska” tryggheten som egentligen bara skapar oro. Livsleda och att vara less skrämmer mig.

Hej och hå, 20 dagar kvar till julafton…