Skrev tidigare om mitt experiment med att inte sätta på elementen i oktober. Nu vet jag resultatet och jämför man med oktober 2021 sänktes elkonsumtionen med 47%! Så att inte slå på elementen gjorde stor skillnad. Nu beror ju inte allt på det, men jag tror att en stor del av sänkningen kan härledas till just elementen.

Kanske kan det innebära att kostnaderna inte blir så mycket högre denna oktober än förra årets, men man vet ju aldrig med dessa elpriser som flyger och far åt alla håll. Vad jag förstår är de fortfarande ganska höga, men inte så mycket som tidigare.

Men det var väldigt kallt inne i början på november och tillslut slog jag på elementen och satte dem på 18 grader, för att hela tiden ha mellan 15.5-17 grader inne gjorde att det kändes kallt nästan hela tiden oavsett.

Misstänker då att elkonsumtionen kommer att stiga en del i november. Vi får se om det blir på samma höga nivåer som november 2021 då konsumtionen steg kraftigt. Detta beror ju också på om jag bor själv eller om något av barnen är hos mig. Men det får jag ta om jag vill ha det lite varmare inomhus.

Nästa vecka handlar det om att ”släppa taget” på mer än ett sätt. ”Läka sår” och inte vara rädd för känslorna som kommer i samband med detta, även om ögonen är fler än två i rummet. För mig någonting väldigt utmanande samtidigt som alternativen inte finns där längre. Visst, att fly kan man alltid göra, men då skjuter jag upp såsom jag gjort i hela mitt liv när det gäller just detta mer eller mindre ”varande sår” som då och då poppat upp under åren. Nästa vecka blir intressant ur många känsloaspekter. Stanna kvar i det som kommer. Oavsett hur det blir och känns!

Vad är det värsta som kan hända?