Liksom för så många andra i vårt land har elräkningen rusat i höjden. Så pass mycket att någonting radikalt måste till. Vi den här tiden på året brukar elementen i kåken vara påslagna, men så är inte fallet i år.

Silvret sjunker således till väldigt låga nivåer och ”rekordet” ligger när detta skrivs på 15,8 plusgrader i kåken. Det var minusgrader utomhus och då sjunker det allt snabbare även inne. På med extra tröjor, strumpor och ett täcke till så funkar det hyfsat.

Det jag vill se är hur stor skillnaden blir på elpriset om jag inte slår på elementen. Ska försöka hålla ut hela oktober för att ha en månad att kolla av och se om det gör någon skillnad. Förbrukningen borde ju vara lägre än i oktober förra året även om jag får betala mer trots det eftersom priserna vissa dagar numera är galna.

När detta skrivs står silvret på exakt 17 plusgrader. Det är lite varmare på dagen således än tidig morgon, men jämför man med ”normalt” när jag har elementen på skiljer det 3-4 grader…