Usch så irriterad jag blir över att de minskar allt, men behåller samma pris. Det är alltfler varor som företagen försöker tjäna pengar på genom att göra på detta viset.

Har alltid gått och köpt sallader eller en färdig baguett hos den lokala ICA-butiken i stan vid mitt jobb. Nu senast tyckte jag att den baguett jag brukar köpa hade blivit märkbart mindre, från 450 gram ner till under 400, men med samma pris förstås. Minns inte hur mycket det var nu, men det var alltså märkbart och då känner jag bara bort, vill inte ha mera!

Detsamma gäller nästan alla färdiga sallader jag brukar köpa från bland annat Eataway. Idag hittade jag dock en som hade kvar 450 gram men det blir allt svårare. Där minskar de också på innehållet och jag såg så lågt som 320 gram på en sallad! Priset är dock detsamma. Krympflation är verkligen ett otyg och de tror verkligen att vi konsumenter är dumma i huvudet.

Sveriges konsumenter skriver om detta och vad man kan göra. En punkt är:

Klaga hos din matbutik! Berätta för din matbutik att du är missnöjd och att du känner dig lurad.

Det var precis det jag gjorde idag och de är väl medvetna om detta och att det sprider sig på alltfler matvaror. Jag bojkottar mackor, baguetter och sallader som jag vet har minskat i omfång numera. En sallad ska innehålla 450g och gör den inte det ska åtminstone priset sänkas. Annars får det vara för mig!

Må bra skriver om fler produkter som minskat. De uppmärksammar mig på kaffefilter samt toalettpapper där de också kapat meter och antal filter men låter priset vara detsamma. Får nog kolla in allt jag handlar framöver med lupp och se vad jag mer kan hitta. Återkommer garanterat i ämnet.