Har blivit alltmer intresserad av byggen, nya områden och det som förändras i Uppsala och Storvreta. Då främst i närheten av mitt jobb och när det gäller den lokala byn, där jag tar mina promenader.

Norra Hovstallängen heter ett nytt planerat område i Uppsala. I norra Kungsängen, där det tidigare låg en bussdepå, planeras nu för en ny förskola, grundskola, idrottshall, centrumverksamhet, kontor, garage och ett torg.

Del av Norra Hovstallängen

Tidplanen spänner över flera år och byggstarten är planerad till 2023. Senast 2026 ska området vara klart enligt tidplanen.

Del av Norra Hovstallängen

Förra året revs de befintliga byggnaderna på området. Marken ska sedan sanerats i samband med att byggnationen tar fart under nästa år.

Del av Norra Hovstallängen

Detta område ligger ganska nära mitt jobb och det ska bli spännande att se vart detta tar vägen och hur det kommer att se ut om några år.

Lumi i Uppsala Foto: Vasakronan

Upptäckte också igår att på Dragarbrunnsgatan håller det på att planeras för Lumi. Byggstarten av Lumi sker hösten 2022 och huset beräknas stå klart för inflyttning under första kvartalet 2024. Lumi ligger mellan Resecentrum och Fyrisån.

Vasakronan i nära samarbete med Uppsala kommun står för projektet. Lumi är fördelat på sju våningar, varav merparten är kontor och laboratorium. Resten blir butiker och restauranger i gatuplan.

Järnvägsbron vid Skogsvallsvägen i Storvreta

Gångvägen vid järnvägsbron Skogsvallsvägen ska asfalteras om. Under sommaren har de asfalterat om flera gångvägar i Storvreta, däribland sträckor av Slingan*, vilket jag tackar för.

Det tar sin lilla tid men resultatet blir bra. Vissa partier som tidigare var grus har nu fått asfalt.

*En runda runt stora delar av förorten, som är ca 4,5 km lång.