Denna mörkrosa pelargon förtrollar mig. Har nu stått ståtlig i veckor på en central plats i hemmet och jag är så glad i den. Den ger mig kraft.

Min frodiga ”trädgård” börjar äntligen att vakna till på allvar. [Instagram] Ligger lite efter förra året på vissa blomster, men då får man ju njuta av dem längre in i sommarmånaderna istället.

Värmen, ljuset och alla färgerna. En fin tid kamouflerat av vissa orosmoment. Men det gäller att fokusera på det som ger kraft och inte det motsatta. Ibland svårt, men nödvändigt för att orka lite till.

Igår började det att brinna Returpapperscentralen i Uppsala. Ett VMA utfärdades och när jag var på väg hem från jobbet tog jag den här bilden. Var så tacksam att vinden inte låg åt mitt håll, för då hade jag nog fått vara kvar på jobbet i flera timmar extra.

Kristinformation skickade ut via SMS detta VMA till människor i Uppsalatrakten:

Viktigt meddelande till allmänheten i Uppsala i Uppsala län. Det brinner kraftigt i en returpappersfabrik i Boländerna med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster, dörrar och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Uppland.

Första gången jag är med om det vad jag kan minnas.