Fick med mig grabben på en långpromenad. Regnet låg och lurade i luften. På bilden är vi vid Skogsvallen där de har asfalterat delar av området. Kanske för skidåkningen på vintern och cykel på sommaren? Vem vet?

Tålamod, acceptans och låta det som är vara. Det jag inte kan påverka, släpp det bara. År av träning.

Men ibland känns det som om allt brinner iväg på helt fel ställen. Ingen tidigare ordning gäller och vad som händer i morgon när Ryssland ska fira sin seger över nazismen i andra världskriget oroar. Det känns som om det kan dra iväg i ren katastrof där diktatorn i öster utropar fullskaligt krig inte bara mot Ukraina utan mot allt som han ser som ”nazism”. Alla är ju nazister i hans och de han lyckats hjärntvättas ögon. Läskigt hur människor kan förändras när galenskapen får löpa fritt.

Är än mer övertygad än tidigare om att Sverige ska gå med i NATO. Vår framtid och vår säkerhet i ett värld där så mycket är osäkert. Vi tillhör västvärlden och de värderingar som där finns. Tolerans, öppenhet och demokrati. Ser också detta som ett statement för alla de som kommer till vårt land om Sverige går med i NATO. I vårt land står vi för dessa värderingar och det går liksom inte att kompromissa med.

Så länge diktatorn i öster är vid makten kan vad som helst hända. Att både Finland och Sverige går med i NATO vore en knäpp på näsan för alla som tror att länderna inte skulle våga. Sverige gör sina egna val och inte utifrån vad diktatorn i öster dikterar.

Förvånar mig inte ett dugg att Miljöpartiet säger nej, även om Finland går med. Det partiet är farligt för vårt land och har redan förstört så mycket tack vare ett sossarna släppte in dem i regeringen och sen lät dem styra alldeles för mycket i frågor som påverkat människor negativt i vårt land. Tänker främst på migrationspolitiken där inga spärrar funnits och kraven varit alltför låga de senaste åren. Människor är välkomna hit, men några krav måste ju ändå finnas! Som det ser ut nu har vi parallella samhällen och det blir bara värre och värre för varje år. Vilka är ansvariga för det? De som styrt vårt land de senaste åren och där kommer inte de borgerliga undan. Under Reinfeldt startade eländet och resultatet ser vi nu.

De som röstat på sossarna och tycker de senaste åtta åren varit bra för Sverige blundar och vägrar se verkligheten. Att de kapitalt misslyckats med integrationen kräver en förändring i valet den 18 september. De klarar helt enkelt inte av att få ordning på Sverige och då anser jag att högerblocket ska få chansen med Ulf Kristersson som statsminister.