I söndags en fin promenad första dagen i maj 2022. Vårt svenska land som är hårt ansatt från flera håll nu, såsom människor med andra kulturer som inte ser på demokrati och yttrandefrihet som den svenska staten gör. Sen har vi ju den ryska ledningen som gör allt för att smutskasta Sverige just nu. Astrid Lindgren nazist?!!

Sveriges öppna och generösa migrationspolitik håller på att bita landet i svansen. För många, för fort har skapat en migration som inte fungerar. Exemplen blir alltfler med parallell samhällen och ungdomar med annan syn på Sverige som terroriserar och skrämmer människor, även på små orter numera. Framtiden ser mörk ut och jag blir alltmer orolig över hur detta ska sluta.

I måndags var jag hos Marie i Gävle för jag vet inte vilken gång i ordningen. Jag har gått hos henne fler år nu. Första behandlingen gjorde jag den 4 november 2019 och idag är jag ganska säker på att detta har hjälpt mig. Bara det att någon numera får ”ta i mig” vilket jag inte alls klarade av innan första behandlingen.

Känner mig också mer ”grundad” mig själv, även om behandlingen ibland fått ”loss” minnen i mig som varit tuffa att möta. Men jag är glad att jag vågade och att M var som hon var och att hon fortfarande hjälper mig. Det är inte lika ofta nu, men var 5-6 vecka får jag en ny behandling och jag är förundrad över hur mycket ”minnen” som finns inom mig.

Satt igår och väntade på bussen hem från jobbet. Tror ni inte att den nya elbussen dök upp och jag var snabbt uppe med kameran. Så fin. Den har rullat på Uppsalas gator nu sedan i april och det ska snart finnas elva till att beskåda. Så tysta, så rena och fina.

Sonen pratar om att stanna hos mig i ytterligare en vecka. Det gör mig gott att ha honom i huset, även om jag har lite svårt med både hans och min kosthållning just nu. Men jag försöker balansera upp detta med promenader och ett mer aktivt liv.

Ett välbehövligt regn pågår just nu utanför mitt fönster. Så välbehövligt. Har varit väldigt få regndagar den här våren och marken är snustorr.