Den 11 september är det riksdagsval i Sverige. Då har vi chansen att få en ny regering efter åtta år med socialdemokraterna vid rodret.

För min del är det ingen tvekan om att vi behöver ett maktskifte i Sverige av flera anledningar. En regering som är så flat och inte vågar ta i med hårdhandskarna gällande de kriminella i vårt land, har skapat otrygghet hos många i Sverige.

Ett exempel är att under de senaste dagarna har det varit upplopp i 4 städer, 12 skadade poliser, totalförstörda och stulna polisbilar, stulen utrustning, plundring av butiker och en laglöshet som bara kan förklaras med regeringens naiva och slappa inställning.

Denna dåre till högerextremist som nu bränner Koranen är ute efter att provocera och visa hur ”dåliga” invandrarna i dessa utsatta områden är för Sverige. De regerar på instinkt så fort islam kritiseras och kan inte tänka efter före innan de tar till våld och det vet han.

Tyvärr går vissa direkt i hans fälla och agerar precis såsom han vill att dom ska göra. Allt för att försöka få människor att känna avsky och då rösta ”rätt” i valet i september. Blir så trött på att de går i den fällan och inte kan tänka längre än näsan räcker. Att deras agerande liksom kommer att straffa dem själva på sikt och främst de som sköter sig och vill försöka leva ett hederligt liv.

Människor från länder kring MENA är överrepresenterade i dessa våldsmiljöer. Jag vet mycket väl att de allra flesta sköter sig och vill göra rätt för sig, men när man ser bilderna från alla dessa platser där det är oroligt och upplopp ser det inte ut som om man är i Sverige. Det är unga män från länder kring MENA som är klart överrepresenterade i våldet och de som går till attack mot våra poliser. Det är beklämmande att se hur de har makten och hur vår polis backar undan.

Hur kan det ha blivit så här? Man kan inte bara dra fram ”fritidsgårdskortet” och säga att de inte har någonting att göra och att staten och politikerna ska lösa allt hela tiden. Det är naivt och en linje som många på vänstersidan kört med i åratal utan att lyckas vända på utvecklingen. För det blir inte bättre utan värre.

Ta detta med alla skjutningar. I år 2022 har det skjutits och dödats fler människor än tidigare år. Alla kriminella nätverk som tillåtits växa sig starka på så många ställen i Sverige är någonting som politikerna med deras slapphet har låtit ske. Vilka är med i dem? Hur kan detta bara ha accepterats under åren? Det Sverige vi har idag 2022 har förändrats så mycket de senaste åren med parallella samhällen och invandrargrupper som lever efter sina egna regler med allt vad det innebär av ökat hedersförtryck, en hemsk syn på kvinnor, HBT-folk och judar som skruvats tillbaka årtionden bland de mest rabiata och extrema invandrarna. De är för många nu i vårt land med dessa åsikter och de går samman och blir allt mer organiserade. Partiet Nyans är ett exempel på detta och det skrämmer mig. Hur ser det ut om ytterligare 10 år?

Hur kan de få stanna kvar i Sverige och hur kan de få så låga straff när de väl grips och lagförs?

I mitt Sverige finns det plats för alla. Att tolerera de icketoleranta skapar ett sådant samhälle vi nu ser. Man kan inte tolerera de som inte vill att man ska existera. Det går liksom bara inte. Än värre kommer det att bli om ingenting görs.

Socialdemokraterna har haft åtta år på sig och det går åt fel håll gällande synen på hur man ska agera och se på allt detta. Människor som frivilligt ansluter sig till de kriminella gängen och väljer våldets väg kan göra det med få konsekvenser från myndigheterna. De har medvetet valt att inte följa samma regler och lagar som vi andra gör. Detta är inget nytt utan har pågått under många år. Den okontrollerade invandringen 2015 tror jag är en del av problemet av det vi ser idag eftersom de då blev för många på för kort tid.

Nuvarande regering har misslyckats fatalt med att skapa trygghet i vårt samhälle. Ska de få fyra år till vid makten? Jag anser inte det, utan hoppas att vi får en regering som vågar säga ifrån och placera dessa våldsverkare där de hör hemma, antingen med utvisning eller långa fängelsestraff utan rabatter. Det måste få konsekvenser att ta till våld, skada poliser, bränna upp polisbilar och förstöra. Polisen behöver få mer resurser för att stoppa detta. Idag backar de undan! För att inte eskalera situationen?! Vilka har då ”vunnit”? Vad ger det för signaler till våldsverkarna?