Nu blommar pionbusken. Det går så fort. Om ett par dagar är det över. Försöker njuta järnet av den nu.

Från att knappt varit någonting så blir det så här ståtlig. Men som sagt, det tråkiga är att den knappt hunnit blomma förrän det är över.

Sista åren så har jag inte klippt gräset på baksidan. Detta för att det blir så fina blommor med prästkragar och andra blomster som jag inte kan namnet på.

I år så har det inte kommit så många prästkragar och det ser lite vildvuxet ut. Men en annan fördel är att det blir massor av smultron också om jag inte klipper gräset. Nackdelen är väl att fästingarna får fäste så att säga. Men (ta i trä) jag har inte sett så många i år. Likadant med myggor, ett par stycken bara.

Värmen har slagit till nu. I går var det kring 30-strecket och idag ska det bli någon grad svalare. Jag trivs ju i detta även om jag trivdes än mer för några år sedan. Men det är härligt med riktigt varmt några dagar på sommaren. Vi får se hur länge detta håller i sig.

Jobbar på och försöker acceptera läget. Har ju hållit på så här nu sedan i oktober förra året. Ofta går det ok, men ibland känner jag en förtvivlan över situationen. Vet att många nu umgås och träffas trots pandemin, men för mig blir det då så tydligt hur ensam jag faktiskt är. Ja, jag vet självförvållat till stor del, men jag är ingen sådan person som ”tränger mig på” andra människor. Jag klarar helt enkelt inte av det och detsamma gäller detta med att söka kärleken. Jag klarar inte av att regga mig på appar och hemsidor för att söka någon att älska.

Jag vet, då får man sitta där jag sitter. Det är så det är. Acceptans att försöka hitta det positiva med det som är blir allt svårare. Saknar verkligen någon att krama om, beröra och känna kärlek för. Det är ju ingen beställningsvara direkt.

Min dag idag ser ut som så många andra lördagar sett ut de sista månaderna. Förutom att det är fotbolls-EM då förstås men det är jag sådär intresserad av. Slår på men tappar fort intresset om matchen är tråkig och så har det varit några gånger nu. Till och med när Sverige spelade så höll jag på att somna under den första halvleken för att det var så tråkig fotboll. Sverige vill jag följa, men i brist på annat så står TV:n på under alla matcher.

Vila i det som är. Acceptera det som är. Göra det bästa av dagen. Tänka goda tankar. Lyssna på bra musik och njuta av värmen. Söka efter kärleken i bön och förtvivlade inre rop.

Ungefär så…