En viss anspänning, men det var inga problem att få den första vaccinationssprutan. Fick den i höger arm cirka 09:58 och det var så välorganiserat. Vi fick sitta på rad och vänta. Det var flera olika bås och alla var tvungna att använda munskydd.

Det var många äldre där men det tror jag beror på att de nu får sin andra spruta. Fick Pfizers vaccin och hittills känner jag ingenting och när jag skriver detta har det gått 6 timmar. Var nästan lite känslosamt att äntligen ha kommit hit efter alla månader av isolation. Så tror jag många känner.

Sen var det dags att fixa nytt pass. Mitt gick ut i februari och om stjärnorna står så lyckligt i slutet av sommaren att det går att resa, då vill jag ha passet klart. Mötte upp Elias utanför polishuset.

Även här gick allt enligt planerna. Man får ju numera beställa tid innan och allt flöt på väldigt bra. Elias valde att samtidigt också fixa ID-kort.

Har inte varit nere på stan sedan i februari. Tog mig en promenad vid Fyrisån och in mot de centrala delarna. De har satt ut så fina blomkrukor med massa fina blommor i alla slags färger.

Såg denna fina fasad med katter vid Påvel Snickares gränd i Uppsala. Hade hört talas om den men det var bara tur att jag nu såg den, för jag hade inte en tanke på den innan. Väldigt fin måste jag säga.

Hade ingen lust att gå in och sätta mig någonstans i stan för lunch. Så jag köpte en liten wrap och satte mig vid ån istället. Inte så mycket folk där.

Gick sen mot Swedbank vid busstationen för att fixa ett bankärende med syrran. Lång kö utanför eftersom de bara tar in 7 personer samtidigt i lokalen, vilket lugnade mig en del trots att vi fick vänta en del. Efter ett tag var det äntligen våran tur och nu hoppas jag att det förflutna lämnar mig och syrran ifred efter detta.

Det jobbigaste var nog när jag skulle hem och väntade på bussen. Två damer pratade oavbrutet på ett väldigt hårt och kantigt språk. De var inte tysta en minut och det var jobbigt med de ljud som de utsöndrade. Tillslut kom i alla fall bussen och jag chansar inte längre, det blev munskydd på. Kändes bättre i alla fall.

När jag kom hem så öppnade sig himlen. Regn, åska och ett par blixtar. Vilade mig en stund efter alla intryck och är så tacksam över så mycket idag.