”Vad än du gör, i ord eller handling, av godhet eller elakhet, kommer i sinom tid tillbaka till dig själv. Det behöver inte nödvändigtvis komma från den personen man gjort rätt eller orätt, men det finns inget sätt att undgå effekterna av sitt handlande. Vi kan bara acceptera att vi har ett ansvar för vad vi gör.

Universums lagar är orubbliga, och vi kan inte ignorera dem. Jag har studerat människor och olika situationer i åratal, och tiden spelar ingen roll: vad man ger får man förr eller senare tillbaka. Allting, antingen det är oro, förtal eller en kärleksfull tanke, tar formen av energi som så småningom söker sig tillbaka till oss själva.

Den universella lagen kan inte skrivas om, och därför kan man inte bortse från dess budskap. Om vi inte accepterar detta faktum och åstadkommer en förändring, kommer vi själva, och så småningom hela jorden, att gå under.”

Betty Shine 1929-2002 från boken ”Helande kraft” 1989 (originaltitel ”Mind to mind”) s 211-212