Idag kom utemöblerna på plats på baksidan. Bordet som hängt med sedan jag flyttade hit och de fyra stolarna. Den svenska flaggan är nu också på plats. Det känns som om vintern nu äntligen lämnat oss, därav mitt mod att ta ut allt idag. 16 plusgrader och helblå himmel.

I morse var det illa. Mådde inte alls bra och visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen med allt. Oro för jag vet inte vad så det slutade med en långpromenad i det fina vädret. Provade först ”Effektiv Självcoaching – ”Skifta från oro, ångest, rädsla och stress till lugn, trygghet och kontroll” med livscoachen Jack Lidback. Lite lindring av övningarna men jag tror att man ska göra dem dagligen under en tid. Så det kommer jag att testa. Vissa saker fick han ”fram i mig” vilket på ett sätt gör undran än djupare vad jag har kvar att göra här på jorden de år jag har kvar.

Har längtat väldigt mycket efter värmen och solen. Idag var det så skönt att trots oron gå ut och efter ett tag så släppte det efter sakta men säkert. Tallar mot blå himmel är vackert.

Maja klättrade upp i äppleträdet igår och Igor undrade vad hon sysslade med.

Har sovit lite middag. Känns bättre nu när jag plockat ut utemöblerna och dammat av lite. Hittar dock inte underpinnen till det gamla parasollet. Kanske dags att köpa ett nytt?

Tandvärken ”bråkar” med mig på ett sätt som gör mig orolig. Mest för ingreppet rotfyllning men även för kostnaderna och vägen ner på stan bland alla människor. Drar ut på dig, tar värktabletter i tid och otid och inbillar mig att det är bra. Svår sits känner jag men misstänker att det slutar med att jag ligger med käften öppen hos tandläkaren vad det lider.

Nej, den är dagen vill jag dra ett streck över. Försöker förstå vart det kommer ifrån men det är svårt. Ett inre motstånd mot att möta vissa saker finns kvar och kanske kommer att finnas kvar resten av mitt liv.

I grund och botten tror jag ändå att det handlar om ensamheten och min oförmåga att få kontakt med andra människor. Ibland känns det hopplöst det hela och då tar det där riktigt mörka över. Idag var en sådan dag.