Vaknade vid fyratiden med begynnande gikt trots medicinering som ska förebygga. Tandvärken var på samma sätt på väg tillbaka. Stor leda och ledsenhet. Sov i omgångar fram till sex då jag klev upp.

Svårt att beskriva känslan jag då hade. Uppgivenhet över varat och där jag är idag. Värk och ont. Ingen rolig tid. Lyssna på inspelningen med A, min förra terapeut och mediterade lite. Samtalade sedan med arbetskamrat E och bet ihop. Tittar ut genom fönstret och får först se ett rådjur. Så vacker.

Sen kom två till och de gick förbi min tomt. Blev alldeles stum när de sedan vände tillbaka och gick in på min tomt utan att bry sig om mig. Jag försökte fota och fick till en liten film. Mäktigt och sådan tacksamhet. Att se dessa ståtliga djur fick mig att börja gråta efter att jag la på samtalen med E.

Hade svårt att koncentrera mig på jobb och försökte förstå vad detta betydde. Det kan ha varit en tillfällighet, visst kan det vara så. Men det hände en gång till och då kom två rådjur in på min tomt. En råbock och en hona. De tittade på mig och gick in utan rädsla. De nafsade efter lite gräs bland snön och jag filmade igen. Helt tagen av det hela och känner storheten i detta djur och vad det betydde för mig.

Lyckades filma lite som jag satt ihop till en liten film:

Googlade runt lite för att se de andliga aspekterna av att se rådjur på det här sättet och dessutom två gånger under några timmar. Har tidigare under alla mina år här bara sett rådjur en enda gång. Men just idag när jag var väldigt djupt nere i förtvivlan och mörker så begåvades jag med att få se detta ståtliga djur rakt in i dess stora vackra ögon.

”Bejaka kärleken i ditt liv. Min gåva till dig är att få kärleken att växa. Rådjuren visdom – kärlek förändrar världen. Använd dig av deras visdom och välj att tro, tänka, känns och agera med kärlek i alla situationer i ditt liv.” [Källa]

Rådjuret visar på moder jords krafter. Dess horn växer en bit varje år, och det symboliserar förnyelse och pånyttfödelse. Rådjuren är snabba och kan antingen bara uppenbara sig eller försvinna i samma ögonblick. Visar på snabbhet i nya beslut, impulsivitet och en stark inre kraft.” [Källa]

Glöm aldrig att kärleken är det viktigaste, både att ge och att få. Visa mer kärlek till dina nära och kära. Ta vara på livets ljusa stunder. Avsked kan vara svårt, men dina minnen som är fyllda av ljus och kärlek är eviga.
Se på dig själv med mina ögon, stora och fyllda av kärlek. Jag finns här, kalla på mig och du ska få av min energi. [Källa]