Min syster Mona föddes den 5 april 1967, tre dagar tidigare än beräknat klockan 22:56 på Enköpings BB. Hon vägde 3.440 kg och var 49 cm lång.

Hon döptes i Salabackekyrkan den 17 september 1967 till Mona Susanne Margareta av samma präst som jag, komminister Sixten Fenger.

Hon gick för första gången en vecka före sin 1-års dag. Vi flyttade till Almqvistgatan i stadsdelen Gränby 1972. Jag och syrran delade rum och ibland sjöng på kvällarna innan vi skulle sova. Jag och syster kröp ihop i vårt rum. Kramade om varandra och hoppades att bara att det skulle ta slut.

Vi kom ifrån varandra i tonåren. Jag drog mig inåt och var nog inte så lätt att ha att göra med överhuvudtaget för någon under många år. Vi hade också båda fullt sjå med att klara dagen så att säga under lång tid på olika vis och för att det var som det var med våra föräldrar.

Sista åren har det blivit bättre. Idag pratar vi ofta, även om vi inte träffas så mycket och sedan mars 2020 på grund av corona har livet blivit nästan helt isolerat, men även tidigare blev det inte så ofta.

På högtider har vi aldrig haft någon tradition att fira jul, påsk eller midsommar tillsammans. Vet egentligen inte varför det blev på det sättet från början, men jag tror att jag drog mig undan av olika orsaker under vår uppväxt. Visade aldrig att jag ville och syrran tyckte nog också att jag var jobbig att umgås med under en tid. Visst, undantag har förekommit under åren men inte är det många gånger inte. Hon bildade familj på sitt håll och jag på mitt. Det ena gav det andra så att säga och sen när jag blev ensam förändrades bilden en aning och då till det positiva.

Idag blev det inget fysiskt firande för andra året i rad på grund av coronaviruset covid-19, men vi har pratat i telefonen och jag har skickat henne lite minnesbilder som jag även lägger ut här:

Vi har många minnen ihop, jag och min syster. Så glad att du finns.

Grattis kära syster på din födelsedag!