Den här bilden är tagen i mars 2021 på Madonna. Hon är vid fototillfället 62 år gammal.

Bilden är så överdrivet ”fixad” så att släthet och rynkor inte ska synas, men att hon också ”fixar” sig via botox, fillers och jag vet inte allt kanske inte är så långgående slutsatser när man faktiskt ser hur hon ser ut idag, även på lite mer ”normala” bilder.

För mig och många andra är det tragik detta. Tror att hon skulle ha åldrats fint utan all denna jakt på evig ungdom. Vad sänder det ut för signaler till människor? Att man duger som man är, eller att man måste göra om sig till en porslinsdocka och dö helt marinerad av botox? Bilden är skrämmande och att hon tillhör samma skrå av kändisar som vägrar att åldras är bara tragik.

Madonna gör precis som hon vill med sitt utseende, men samtidigt slår mig tanken att hon är en förebild för många människor. En förebild som hela tiden jagar rynkor och hela tiden försöker vara någon annan än den 62-åriga dam hon är idag. Vara relevant och hänga med på ett sätt som i mina ögon blir alltmer patetiskt för varje år som går.

Hon ser alltmer konstigt ut och den Madonna som en gång var relevant och såg något sånär hyfsad ut försvann för många år sedan. Rent musikaliskt så tappade hon mig rejält med senaste plattan från 2018 som jag inte alls tycker om.

Nej, hon ser ut som en vaxdocka som ska ställas upp på Madame Tussauds och varje uns av naturlighet finns inte längre. Tror hon började redan i början på 2000-talet med att ”fixa” till sig och vad det verkar kommer hon att fortsätta ända ner i kistan. Det är så tragiskt att ta del av tycker jag den väg Madonna har valt.