Som det känns nu kommer jag aldrig härifrån, från min lägenhet. Varför ska jag egentligen? Tittar på Hemnet men hittar ingenting som känns bättre. Det viktiga för mig är lite avskildhet och det är svårare att få ju närmare Uppsala innerstad jag flyttar.

Ingenting känns riktigt bra när jag går igenom de bostäder som ligger ute till försäljning. Pandemin och corona har dessutom gjort min lust mindre att röra på mig ifrån förorten. Miljön för katterna är dessutom så bra som den kan bli här. En liten skog och avskilt utan för mycket människor i närmiljön.

Visst, det ligger en skola ganska nära och från den kan det vara stojigt ibland, både från elever men också under sommarhalvåret när ungdomarna är där och bland annat spelar basket, men det är överkomligt. Har bytt sovrum mot andra sidan, vilket gör att jag då inte hör så mycket från skolan.

Har inte varit ner på stan på 4 månader nu. Inte åkt buss och knappt träffat någon annan människa än de i butiksbiträdena i affären. Visst, yngsta sonen var här under jullovet och ett par veckor extra och både exkroken och C har varit här. Men det är mer ovanligt nu än innan pandemin helt klart.

Vet inte om det är vansinne eller inte, men samtidigt måste jag göra någonting för att inte bli galen. Så idag tar jag bussen ner på stan, går på restaurang Trattoria och firar äldsta sonen som fyllt 30 år. Vill så gärna fira honom på ”riktigt” och jag hoppas så att det går bra. Avstånd är A och O i det hela. Hålla avstånd till allt och alla.

Vet att man får bara vara fyra vid varje bord och vi blir åtta stycken. Två bord blir det och sen ska notan delas på tre, där jag, A och U tar varsin del. Det tycker jag är ok. Förutom dem kommer givetvis födslobarnet men sen ska exsvärmor dyka upp samt mina två yngsta. Åtta stycken.

Ena stunden är jag skräckslagen och rädslan dominerar för att nästa känna att håller jag bara avstånd så ska det fungera utan problem. Jag vet också att skulle jag inte göra detta, så skulle jag ångra mig väldigt mycket eftersom jag känner så för att fira äldsta sonen. Han har önskat sig ett finare lakan samt snygga T-shirts, så det ska ha få av mig. Lite mer påkostat än vanligt.