Vintern har tagit ett stadigt grepp över förorten. Mycket snö de sista dagarna.

Har fått skotta både fram- och baksida flera gånger.

Har ju lite svårt att mäta hur mycket det har kommit men enligt mitt ögonmått är det mellan 35-45 cm vitt som ligger på marken nu.

Det är ju så att jag gillar inte vintern och nu när det även varit minusgrader i många dagar så trivs jag inte alls. Vet att det är många och då främst barn som älskar att kunna åka pulka och vara ute. Sen är det inte så vanligt numera att vi har sådan rejäl vinter så länge så det är väl bara att hålla ut.

Igor har bott hos mig och Maja nu i över ett år. Han kom i november 2019 och har anpassat sig allt bättre. Han och Majas förhållande ändras sakta men säkert till det bättre och de busar nästan varje dag nu med varandra. Jagar runt och slåss, men jag märker att det inte är på allvar utan mer bus. Hade det varit på allvar och handlat om revir och sådant, då hade de varit mer högljudda och elaka mot varandra, men de är de inte.

De är mina skyddsänglar just nu. De betyder så mycket för mig.

Promenaderna är kortare, isolationen djupare och just nu längtar jag väldigt mycket efter värmen och ljuset. Visst, man märker att dagarna blir ljusare och det är ett hopp i sig.

Det är tufft nu att hålla emot vissa saker. Detta som att tröstäta. Mitt medvetande vet att vissa handlingar inte är bra för mig, men ändå så gör jag dem. Blir allt rundare och vet att jag måste bryta detta för att inte åka på något ytterligare kroppsligt problem. Men det är så svårt när jag på ena axeln har kraften som vill mig väl och ser möjligheterna och på den andra har den som vill bevara det som varit och inte förändras ett dugg, ett slags mörker om man så vill.

Nästa helg ska vi fira Johan, min bonusson under hans uppväxt, på restaurang är det tänkt. Men jag känner stor tveksamhet eftersom smittspridningen fortfarande är ganska hög och de varnar för en ”tredje våg”.

Försöker intala mig själv att jag blir sittandes här till midsommar och i slutet av juni. Inte ta ut någonting i förskott som kan bryta detta, just för att om det skulle hända något positivt så blir det en bonus. Som ett möjligt restaurangbesök nästa lördag…