Nu har det passerat mer än en vecka av 2021 och några ”under” har ännu inte skett. Nej, men skämt och sido det var skönt trots allt att byta år och hoppas på något ljusare, åtminstone i den andra halvan av året.

Idag ”plockade” jag ner julen.

Trump uppviglade många av sina mest maniskt lojala supportrar att storma Kapitolium den 6 januari och där fick man se scener jag aldrig trodde skulle ske. Likt 2020 och den pandemi så fortsätter skeenden av helt otroliga saker att komma även 2021. Besked om att 2020 var det varmaste året någonsin i Sverige och sen min egna situation som liksom ”puffar på” där jag i känslorna går från att det är ok det hela och det kommer att gå bra och att allt är på väg rätt åt helvete.

Nästan som vanligt alltså, men ändå inte, och även om svängningarna är djupare men även kortare i det jag känner, så har jag fortfarande svårt att bara acceptera att det är på det här viset med mig. Syrran och arbetskamrat E viktiga för att inte tappa det helt. Räknar med vaccin i juni och att våren kommer att se ut som hösten med den skillnaden och så viktig, att det blir ljusare för varje dag nu. Ljuset tror jag gör den stora skillnaden mot denna mörka tid som varit och fortfarande är.

I det ”lilla fönster” jag har med min son har vi en trevlig tradition sedan några dagar tillbaka. Efter middagen kollar vi en Star Wars-film i kronologiskt ordning och det är riktigt kul för mig att liksom få ihop hela äventyret på 9 filmer samt 2 sidofilmer.

Tänk att Sir Alec Guinness spelade Obi Wan-Kenobi i den fjärde filmen (kronologisk ordning) men den första som gjordes! Att se om ”ettan” med honom var riktigt roligt och jag vet att han är med även i de två filmerna som sedan kommer i serien. Vilken klassisk skådespelare!

Yngsta sonen är ju en gamer och spelar mycket sent med sina polare. Sover till minst 12 och sen tar han oftast en promenad. Vid middagstid och några timmar framåt socialiserar vi. Vid 23 blir jag trött och går och sover alltsomoftast.

På måndag är det vardag igen. För mig nästan bättre än all ledighet och de svårigheter jag har att underhålla mig själv. Just nu funkar inte böcker igen och TV och dess filmer och serien har svårt ”att fästa” i mig. Dokumentärer om verkliga människor samt vissa brottsberättelser fungerar ok.