I stora delar av världen, Europa, Sverige och också Uppsala stiger antal smittade av Covid-19. I Uppsala har smittspridningen ökat kraftigt de sista veckorna. Från ca 20 fall i veckan för ett tag sedan, upp till 203 den senaste veckan. Tacka sjuttsingen för att många blir oroliga och rädda.

Personligen finns en maktlöshet och ångest över att återigen ”backa” och gå in i sin lilla ”bubbla” igen. Rädslan att åka kollektivt har kommit tillbaka. Tycker också att det känns jobbigt att många inte verkar ta det som pågår på allvar, vilket troligtvis orsakat denna uppgång.

Vi kan jobba hemifrån till den 31 oktober (sen tas ett nytt beslut på jobbet) och som läget är nu är det distansarbete som gäller för mig. Åkte till jobbet i tisdags och det kändes inte alls bra. Att sitta på en buss tar verkligen emot just nu när smittan har ökat så mycket i Uppsala. Tycker också att vi är för många på jobbet emellanåt vilket inte minst märks på förmiddagsfikat som jag senaste tiden undvikit helt.

Letar ljus i tunneln men för att hitta sådant ska man inte läsa sociala medier eller titta på linjär TV eller någon nyhetssändning, den saken är klar. För där berättas det bara om ökad smittspridning i många länder runtom i världen. Också vissa förutspåelser inför framtiden gör mig nedslående. Försöker bearbeta tanken på att detta kommer att pågå länge till och ”upphöra” först när vi har ett vaccin, i bästa fall under 2021.

Samtidigt kan jag ju inte vara naiv och tro att detta inte existerar. Gömma mig och försöka leva som vanligt är bara att lura sig själv. För vi är fortfarande i en pandemi och skärper inte människor sig nu kommer även dödstalen att börja stiga. När jag är som mest mörk känns det som om man gömmer sig för någonting som tillslut kommer att ta en. Det är inte frågan om, utan när. Som om man inte kommer undan. Den känslan är inte att leka med när den tar tag i en.

Underbara fina Igor tröstar. En härlig bild på denna fina kille:

Sen ibland drar jag på mig hörlurarna och höjer volymen till max till favoriten just nu. Sådant tryck och så mäktig:

Steven Malcolm, Shaggy, R3HAB – Fuego (R3HAB Remix)