Ville delge er den här fina bilden som jag tog för ett par dagar sedan. För övrigt är det upp och ner med det mesta. Det roligaste är väl att jag har börjat att släktforska hos Ancestry.

Med dagens datorer och digitala arkiv går det väldigt smidigt med några få undantag att släktforska online. Har i vissa fall nått så långt som till 1400-talet och en gubbe som hette Henrik Swart och till mig är han 17:e gammelfarförälder vilket då betyder 19:e generationen i rakt nedstigande led från min morfars sida och hans pappa och så vidare ända till 1400-talets början.

Helt otroligt faktiskt och att det numera går att få fram detta online på bara några dagar är någonting som inte gick för några år sedan. Utvecklingen där kyrkböcker digitaliseras går med en rasande fart.

Men allt går inte lätt. På vissa håll är det svårt och det har tagit stopp ganska tidigt och det är också på min morfars sida men då gällande hennes mor. Där har jag inte kommit någonstans ännu och det kan bero på att hon varit på barnhem och att hennes föräldrar är okända. Jag vet nu inte om det är så, men eftersom det inte finns någonting (ännu) någonstans så misstänker jag att det kan vara så. På min mormors sida är hennes farfar okänd, vilket troligtvis beror på att modern inte hade någon som helst kontakt med fadern efter födseln.

Det är så mycket att rota i, jämföra och analysera, men det är väldigt roligt när man får träff och det faktiskt handlar om en släkting. Det tar tid och jag orkar inte mer än några timmar i stöten. Hittills har jag hittat över 700 släktingar och då har jag bara hållt på i några dagar. När jag fastnar hos Ancestry, testar jag Riksarkivet (som är gratis) och söker vidare. Där har jag haft mycket nytta av de folkräkningar som gjordes förr och som hjälpt mig en del att komma vidare. Mycket ligger idag online och är lättillgängligt bara man har rätt namn och rätt födelseår.

Har hittat så mycket mer än jag trodde när jag anmälde mig till Ancestry. Rekommenderas om du är nyfiken på din släkthistoria!

Men inte nog med det så ska jag i morgon skicka iväg mitt DNA på analys och den vägen kanske hitta än fler släktingar. Det gör jag via Ancestry DNA och det tar upp till två månader innan jag får det resultatet. Så spännande.