24 augusti 2020 Blomma Husbyborg

Kanske är det ett gott tecken att bloggen varit still nu i så många dagar? Har liksom ingen lust att sätta mig framför datorn dagtid när det varit så fint väder och på kvällen har jag inte orkat.

Är inne på min tredje semestervecka och mår faktiskt ganska bra. Topparna är högre än bottnarna (säger man så?) och det känns ganska bra just nu i tillvaron, trots mycket ensamhet och ibland lite tunga tankar. Men det är ok och bara det att vara medveten och acceptera vissa saker gör att det blir lättare. För de ljusa tankarna finns där också alltmer och jag kan stanna lite i dem och njuta.

Allt är inte 100 och så kommer det aldrig att bli. Att acceptera ensamheten och sen dessutom försöka göra någonting bra av det funkar allt bättre.

200822 Olov bakade cheesecake.

Mitt minne är inte som förr och det ser jag också som ett bra tecken. Full koll och att inte kunna slappna av i nuet har nog ersatts av lite mer att ta dagen som den kommer. Fast det klart, lite koll har jag ju på vad jag har gjort en del av de lediga dagarna (;-)

Tog bland annat en tur till Gävle och min fjärde rosenbehandling (rosenmetoden). M är så bra och jag får kraft av dessa behandlingar på något sätt. Tänk, förr fick ingen ta i mig knappt och nu funkar det allt bättre. Så det händer bra saker även om man ibland inte kan se dem. Beröring har alltid varit jobbigt för mig, men kanske har det nu förändrats i och med dessa behandlingar?

Den här gången kände jag mig mer beslutsam och ”stabiliserad” dagarna efteråt. Ska dit snart igen och nu ska jag hålla i detta och våga fullfölja oavsett vad som ”kommer upp” från mitt inre. Jag är i goda händer och har tillit.

200820 Fika hos syrran i stan.

Har cyklat lite och då bland annat till syrran i stan. Hon visade runt i närområdet och ett tag kändes det som om jag var ute med en mäklare (;-). Vet att hon vill mig väl och att jag ska bo nära, men Årsta känns inte riktigt som ett ställe för mig. Men jag hugger ingenting i sten, det är möjligt att det kommer något i min väg även i det området, som känns ”wow” dit vill jag flytta!

200820 Fina Maja i fåtöljen
200820 Igor kan verkligen sova vart som helst. (;-)

Var också hemma hos yngsta dottern med fästman O och kollade in deras lägenhet för några dagar sedan. De har bott där i några veckor nu och det kändes så harmoniskt och fint, både i lägenheten och dem emellan. De bor i ett område som även jag skulle kunna tänka mig att bo i (;-).

Åkte till Husbyborg och C igår. Han bjöd på paj och vi pratade som vanligt mest om andliga saker. Reinkarnation, åldrandet och andra andliga spörsmål är alltid intressant att prata med C om. Vi har en grundsyn på varat som är väldigt lika.

En före detta arbetskamrat kommer och hälsar på i morgon och på fredag ska jag ut på en för mig lite längre busstur för att träffa en annan arbetskamrat. Ska också träffa syrran en gång till innan vardagen drar igång nästa vecka.

Känner mig lite mer social än tidigare och det känns mer kul att träffa andra människor nu. Vill inte bara sitta hemma, även om det också är skönt vissa dagar. Ensam är inte stark, även om det ibland är skönt att få vara själv med tankarna.

Kommunikation kan ibland, oavsett vad man säger till varandra vara bra och för att man någonstans tycker om den andra personen oavsett vad som hänt tidigare. Lösa upp knutar och försöka se det som förenar istället för det som inte gör det är tufft men har jag inte försökt kommer jag att gräma mig över det. Nu finns kraften hos mig att försöka sådant jag tidigare inte klarat av olika anledningar.

Det händer saker på flera plan således just nu i mitt liv.