Felix den 7 maj 2019

Idag har det alltså gått ett helt år sedan Felix lämnade oss. Det är inte klokt hur fort tiden går och saknaden efter honom är väldigt påtaglig. Han var en innerlig katt som verkligen gjorde livet ljusare.

Att katter blir sjuka och får problem med sina njurar är tyvärr inte ovanligt. Felix var nästan 15 år gammal när han blev sjuk. Vi försökte i tre veckor att behandla honom men det gick inte, njurarna blev allt sämre och den 22 juli på eftermiddagen fick han somna in hemmavid. Yngsta dottern och jag var vid hans sida. Tuffa minnen.

Tänker ofta på Felix och allt han stod för. Kan låta konstigt men han var en överlevare och i det fanns en trygghet på något vis. Felix kom liksom alltid tillbaka trots allt han var med om under sitt liv. Detta ända fram till sista veckorna då njursvikten inte gick att stoppa.

Maxi, hans bror dog också av akut njursvikt året innan, så det var en tuff period när båda katterna lämnade oss med relativt kort varsel. Någonting fattas i mig numera. En del följde med mina älskade katter.

Maja och Igor följer mig idag. De är underbara katter och har sin egen personlighet och prägel. Vad vore livet utan katter i sin närhet? Jag har svårt att tänka mig ett liv utan dessa fyrbenta vänner och det visades så tydligt när jag skaffade en kompis åt mig och Maja i november 2019. Jag som inte skulle ha fler katter…

Idag tänker jag extra mycket på Felix. Har fortfarande svårt att titta på bilderna och filmerna från sista tiden. Man ser att han inte mår bra och att det sakta men säkert blev allt sämre och trots behandlingarna han fick med dropp, så var det bara konstgjord andning och gav oss några extra dagar med Felix. Jag ville nog inte se hur illa det faktiskt var, men som sagt nu när jag ser på filmerna ser jag att han kämpade, men för varje dag blev han allt mer ”trött” eller hur jag ska uttrycka det.

Detta är min favoritbild på Felix och den är tagen 2011:

Han ser ut att ha det så mysigt älskade Felix på denna bild.

Den 4 april 2019 spelade jag in en hyllningsfilm till Felix. Bara veckor innan han blev sjuk. Det är en fin film att ha och titta tillbaka på idag och minnas Felix aka Flexus aka Fimpen.

Tänker på dig extra idag fina Felix.

Relaterat
Felix 2004 – 2019
Filmen om Felix