Han heter James Blackwood och han har matat tvättbjörnar på sin veranda som finns i Stellarton, Nova Scotia, Kanada under många år.

Sedan drygt 10 år kan den som vill vara med på hans YouTube-kanal när han matar djuren med både varmkorv, kakor, nötter och jag vet inte allt. En djurvän som brinner för sina vänner tvättbjörnarna.

På hans veranda hänger denna skylt.

Någonting som jag har märkt nu när jag har följt honom under någon vecka är hur rogivande det är att ”få vara med”. Tryggt på något sätt och de är ju så gulliga tvättbjörnarna. Så jag har börjat att kolla in detta varje eftermiddag nu…

Hittills har jag hört namnen ”Buddy” och ”Sammy” och sen finns tvättbjörnsungar med sin mamma med bland de han utfodrar. Det kan vara upp till 18 st på verandan och däromkring när de är som mest.

12 juli 2020 liksom alla andra dagar matade James Blackwood tvättbjörnar på sin veranda.

Han tog över utfodrandet när hustrun tragiskt gick bort i cancer 2003. Hon började redan i slutet på 90-talet att ge tvättbjörnarna mat och maken lovade att fortsätta efter hennes död. På hans Facebook-sida finns också bilder på hans två katter, Connor och Miss Charlotte.

Så för dig som gillar att kolla när tvättbjörnar blir utfordrade ska du kolla in detta. Mysfaktor hög.

Så här såg det ut den 15 juli när de fick käk:

Relaterat
Raccoon Whisperer” – YouTube