En vecka till

Beskedet att Adam Alsing dött av coronaviruset (covid-19) gjorde att allt blev än mer obehagligare. Ett känt ansikte gjorde att allt kom än närmare på något vis. Sen är ju Alsing i min ålder och det blir då ofrånkomligt att rädslan ökar. Tänker på hans familj och barn och hur outgrundligt hemskt det måste kännas att mista en man och pappa på detta hemska sätt.

Viruset finns mitt ibland oss och bara tanken att börja jobba i stan igen skrämmer mig. Visserligen är semi-karantänen jobbig i perioder men bara tanken att bli sjuk och då inte veta vad som händer med en, det övertrumfar den värsta tristessen med hästlängder.

För det som är otäckt med detta virus är ju att det slår så olika. En del märker knappt av det och andra dör. Statistiken säger en sak, men i verkligheten finns det fall åt alla håll där ålder, bakomliggande sjukdomar och hur mycket man väger inte spelar någon roll. Har man otur kan man få den värsta varianten så att säga. Det finns flera exempel på detta att viruset slår så olika. Så obehagligt är det och i den rädslan lever vi många i just nu.

En vecka till i denna kokong där jag under arbetstid försöker hålla uppe rutinerna och jobba på som vanligt. Ibland går det bra, men ibland så far tankarna iväg och tyvärr är de mest mörka numera. Har svårt att vara positiv och lyfta just nu. Tacka fan för det. Det som händer och har hänt våren 2020 runtom i världen är någonting helt unikt och ibland även helt overkligt. Ser inget slut och allt har liksom bara stannat av.

Men vad är alternativet när man inte vill lägga sig ner och bara ge upp allt? Jo, kämpa på och försöka! Önskar mina läsare en trevlig helg. Ta hand om varandra!

Bra sidor om Corona (covid-19)
Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se

Dagens Nyheter liveflöde
BBC liveflöde
CNN liveflöde

Coronaviruset (covid-19) över världen (Johns Hopkins University)
Coronaviruset (covid-19) över världen (Worldometer)

Coronaviruset (covid-19) i Sverige (Coronawatch)
Coronaviruset (covid-19) i Sverige (C19.se)
Bekräftade fall i Sverige (Folkhälsomyndigheten)