En familj går runt huset med barnvagn fler gånger om. Full mundering och vad det verkar bara för att ”lufta sig” och komma ut en stund. En kvinna och en man hade visir på sig när jag var till det lokala apoteket igår. Det var rejäla doningar och jag hajade givetvis till. Nu har inte jag åkt in till stan på snart tre veckor, så jag vet inte riktigt hur stadsbilden ser ut. Om någon eller några använder visir eller munskydd? Om Uppsala är lika öde och tomt som Storvreta är?

Nu är jag ute ganska tidigt i vanliga fall på mina vandringar och ofta är det lite folk. Men idag kändes stora delar av promenaden som ett avsnitt ur serien ”De överlevande” som gick 1975-1977. Trots att jag inte var så gammal när serien gick minns jag vissa delar tydligt. Serien handlade om en pandemi med katastrofala följder där de flesta människor på jorden dog, därav mitt starka minne av serien. Coronaviruset (covid-19) och dess framfart över vårt jordklot påverkar på så många olika nivåer.

Det går verkligen upp och ner i humöret. Ena dagen känns det helt ok, för att nästa kännas helt hopplöst. Men jag försöker ha tålamod och landa i det lilla. Måste ju hitta ljus och hålla fast i det som det ser ut just nu.

Vissa ”längtor” blir ju än starkare nu när man inte får så att säga. Har två fina katter som visserligen fortfarande efter fem månader inte riktigt kan hålla sams. Men ibland funkar det ok, och i det får jag vara nöjd tillsvidare.

Nu brukar inte jag fira påsk så mycket i vanliga fall, men visst märks det att allt är annorlunda i år. Idag på påskafton blir det jag och lilltjejen som äter lite påskmat tillsammans. Hennes mor och mitt ex fyller samtidigt år idag och det blev ingen träff och lunchbuffé som förra året. Men jag har ringt och gratulerat henne och uppdaterat mig om läget. Allt verkade bra.

Påskafton och hela påsken för övrigt blir annorlunda för många därute. Det känns ibland som om allt bara är en märkligt tvistad dröm och att vi snart ska vakna upp ur det hela. Men så fort jag läser media i någon form så förstår jag att så inte är fallet. Tror att detta blir så pass utdraget att även sommaren kommer att bli på det här viset…

Vill önska alla mina läsare en fin påskafton! Ta hand om varandra!