Orden gjorde mig alldeles paff! Det finns alltså fortfarande människor som inte tror på coronaviruset (covid-19) och det som nu händer runtom i vår värld. Kan inte tolka det på annat sätt.

Blomman jag köpte.

Orden kommer från en tjej i 30-årsåldern när jag var och handlade nu på förmiddagen. Jag skulle fixa en pappkasse till blomman jag köpt och då stod redan denna tjej och en kille vid blombordet. Jag stod på avstånd och väntade på min tur.

Hon frågade om jag ville komma fram för att fixa min blomma, men jag sa då att jag vill hålla avstånd. Då vräkte hon alltså ur sig ”Tror du på corona?”. Blev alldeles paff, men fattade mig ganska snabbt och sa att det gör jag och att jag vill hålla avstånd! Hon tystnade och fortsatte med sitt.

Tänk att det finns människor som fortfarande inte tar denna pandemi på allvar. Vad tror de? Att det är en konspiration som pågår över hela världen? Att det bara är påhitt det hela? Den här tjejen kan definitivt inte jobba inom sjukvården, den saken är helt klar, för då skulle hon aldrig säga på det sätt som hon nu sa. Hon verkar leva i en egen bubbla eller så är det så illa att hon inte tror på det som media skriver. Då är vi illa ute.

Finns också de som tycker att allt är hysteri och de som vill ordna sammankomster trots det läge som nu råder. Jag förstår det inte. Det är dessa människor, som inte tar detta på allvar, som sprider smittan vidare och som gör att allting kommer att ta än längre tid. Arbetsplatser med rekommendationer men inga krav på isolering gör också att chansen till fler smittade ökar.

Studier visar nu också att coronaviruset (covid-19) kan smitta tidigare än man trott, det vill säga utan att man visar några symtom. En total isolering som många länder gått in i ser jag idag som enda alternativet för Sverige. Det blir besvärligare på kort sikt, men man kommer ur isoleringen snabbare och jag tror att fler liv räddas. Frivillighet och vädjan funkar inte när människor inte ens tror på att coronaviruset existerar!

Bild från min promenad idag.

Regeringen borde använda sig mer av ordet ska istället för ordet bör. Jag tror att de snart kommer att tvingas till samma åtgärder som nu finns i Storbritanninen och en rad andra länder runtom i världen. En total lockdown för att dödstalen stiger alltmer just genom den linje som nu råder och tyvärr är det kanske så att först när man är personligt drabbad, det är först då människor, såsom tjejen på ICA kommer tro på att detta existerar. Genom den ”hårda” vägens kunskap.

Coronaviruset har smittat mer än en miljon människor och mer än 60 000 har dött och det är då det bara de kända fallen. Misstänker att mörkertalet är stort. Detta är på allvar och detta är på riktigt. Ta hand om varandra!

Bra sidor om Corona (covid-19)
Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se

Dagens Nyheter liveflöde
BBC liveflöde
CNN liveflöde

Så skiljer du covid-19 från vanlig influensa

Coronaviruset (covid-19) över världen
Coronaviruset (covid-19) i Sverige