Det var väldigt oväntat att läsa om att Marie Fredriksson nu lämnat oss. Hon kämpade i 17 år mot den hjärntumör hon drabbades av 2002. Ett mycket ledsamt besked.

Hennes röst var otrolig och kunde göra en medelmåttig låt till en pärla. Så mycket bra musik har hon sjungit in, både som soloartist och tillsammans med Roxette genom åren.

Per Gessle, hennes vapendragare i Roxette skriver så fint om henne idag:

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same.”

Min favoritlåt med henne som soloartist är ”Mellan sommar och höst”. Vilken kraft och vilken bra låt:

Med Roxette fick hon en internationell framgång som vi svenskar ska vara så stolta och glada över. Otaliga är hitsen och antal sålda ex av både album och singlar genom åren. Hela deras diskografi.

Så sent som den 30 maj 2018 släppte hon sin sista sång på Spotify med titeln ”Sing me a song”.

Vila i frid, du stora artist. Tack för all musik, alla stunder där du gav oss allt med din röst!