Maja vet inte vad som komma skall, eller så gör hon det?. För i morgon kommer Igor, förhoppningsvis en fin kompis till Majsisen. Nu på morgonen kom Maja upp i min säng och ville gosa, hon la sig ganska nära mig. Och hon låg kvar! För första gången så sov Maja en stund i min säng tillsammans med mig.

Det är stort eftersom hon aldrig riktigt velat göra det tidigare. Kanske är det så att hon nu börjar känna att huset och ”reviret” är hennes fullt ut och att hon hittar en trygghet i detta? Att jag också är mer ”mottaglig” enligt hennes sätt att se på saken när det gått en tid sedan de andra katterna försvann? Nu spekulerar jag bara, men det är känslan jag får.

Det intressanta blir ju hur det blir när Igor kommer i morgon. Hur kommer Maja att reagera? Min förhoppning är att hon accepterar Igor som ”sin son” (hon är 2 år åldre) och liksom tar honom under sina vingars beskydd. Det är scenariet i den bästa av världar. Att hon också har saknat en kattkompis och att Igor liksom blir accepterad. Det kan ta dagar, kanske veckor i värsta fall, men detta är det jag gruvar mig mest för.

I väntan på Igor ska jag idag fixa ”hans” saker. Han har fått en egen säng med filt och en egen klöspinne. Sen har jag för första gången skaffat ett klösträd som Igor ska kunna klättra upp i om saker och ting blir för jobbiga för honom. Man vet ju aldrig, men det är huvudskälet till att jag skaffat ett klösträd. Vet ju inte heller om och när Igor ska få gå ut. Vi får se hur han reagerar och mår i sitt nya hem.

Igor är född i mars 2017 om jag har uppfattat saker och ting rätt. Han kommer från ett vanvårdad hem på Eckerö där ägaren hade 40 katter. Igor har varit omplacerad en gång, men då gick det inget bra eftersom den katten som bodde där inte var snäll emot honom. Då fick Solgläntan ta tillbaka Igor och nu ska alltså jag försöka igen med ett nytt hem till Igor. I det ligger min oro, hur hans historia varit och hur han har mått tidigare.

En katt kan man aldrig tvinga sig på. En katts kärlek förtjänar man. Det kan ta lång tid och kanske funkar man inte alls tillsammans. Det är katten som bestämmer hur det kommer att gå. Det vi som människor kan göra är att ge så mycket kärlek som det bara går utan att tvinga oss på katten, genom att finnas där, klappa och gosa på kattens villkor. Katten kommer när den är redo och känner tillit och trygghet. Om den nu gör det överhuvudtaget. Det är detta jag älskar med katter, att ingen kan bestämma över dem.

Har också beställt det torrfoder som Igor är van vid. Frida ska följa med i morgon kväll för att hämta Igor hos Java Whiskers, så att han på en gång får chansen att ”bonda” med henne. Det är hon som kommer att vara hemma mest med honom de närmaste dagarna. Elias stannar till på torsdag och kommer också att kunna lära känna Igor, åtminstone lite grann innan han ska in till stan och sin mamma igen.

Det mesta känns positivt inför ”Igges” ankomst. Det ska bli härligt att få en ny familjemedlem som förhoppningsvis blir en fin kompis till Maja. Tycker att Maja känns ensam ibland, då hon går omkring och jamar i huset vissa dagar. Tror hon saknar både Felix och Maxi.

Halloween är över för i år. Kommer nog ändå att tända ljus även ikväll eftersom det är Alla helgons dag, då man ska gå till nära och käras symboliska platser på kyrkogården för att tända ett ljus. Jag hoppar över det i år. Stannar hemma och förbereder inför Igors ankomst och tänder ett ljus för mamma hemma istället.

Går allt som det ska har vi alltså en ny familjemedlem i morgon kväll vid cirkus 20-tiden… *håller tummarna* för en fin och smidig ankomst för Igor. Välkommen du fina kattkille!