Att jag frivilligt tar bussen och går på en mässa tillhör inte vanligheterna. Men jag var faktiskt sugen på att åka till Uppsalas stora antikmässa på Fyrishov. Yngsta dottern hängde på och det blev riktigt kul detta. Kändes riktigt bra ”hela vägen” och jag blev inte ens stressad av alla människorna. Ett fall framåt.

Över 80 utställare med antika föremål, samlarobjekt och en massa kuriosa, retro och designprylar i stora upplagor. Mycket var alldeles för dyrt och en del var rena krimskramset, men det fanns guldklimpar. Tålmodighet och att kolla ordentligt gjorde att vi gick ett par svängar runt alla borden.

Redan när vi kom dit vid 10-tiden och ”hängde på låset” var det lång kö. 80 riksdaler för att ta sig in på området och sen var det bara att försöka hålla ihop syn- och ljudintrycken. Det gick riktigt bra, förutom de sista 10 minuterna då jag kände att det fick vara nog. Men jag blev inte stressad trots det utan såg till att dotra också kände sig nöjd innan jag föreslog att vi skulle åka hem.

Precis när vi kom in i mässhallen var det lite folk och det var lite av anledningen till att vi åkte så tidigt, för att slippa trängas.

Vi var i mässhallen drygt en timme. Det blev mer och mer folk för varje minut. Så otroligt mycket saker som det fanns att titta på. Fascinerad av vissa samtal och hur otroligt engagerade människor är i vissa prylar. Många människor är verkligen samlare.

Mitt mål med detta besök var att hitta snygga ljusstakar, kanske en jordglob, katter i olika former samt retrotavlor i gammal stil där gärna Marilyn eller någon annan snygg donna från förr gärna fick vara motivet.

Den här jordgloben gillade jag, men den var alldeles för dyr för min plånbok. Är ju heller ingen ”prutare” utan tycker sådant bara är pinsamt. Jag köper alltid det som står på lappen och håller inte på och försöker få saker och ting billigare.

Tillslut fick jag napp! Detta par fick följa med mig hem. Gillade färgen och priset var hanterbart för min ekonomi. Yngsta dottern köpte en fin pinuppa-staty där en donna låg ner vid badstranden samt en snygg Coca-Cola burk av äldre märke.

Tycker ljusstakarna passar fint på kistan. Ser bra ut tillsammans med Maja.

Det var roligt det här och detta gör jag gärna om nästa gång det är antikmässa i Uppsala.