Utan musiken vet jag inte vart jag skulle vara idag. Lyssnar på mycket men en förskjutning har skett sedan Madonna släppte i mina ögon ett riktigt skitalbum. Hela approachen med att hon saluför sig som ”Madame X” och sen dessutom i kombination med musik som inte tilltalar mig har hela hennes musikkatalog hamnat på vänt hos mig.

Bild från Madonnas instagram 21 okt 2019.

Hon känns idag så konstlad och tillrättalagd. Bilder där hon mer liknar en vaxdocka utan liv gör inte heller saken bättre. Hon hade kunnat åldras på ett ”värdigt sätt” med sin musik, men försöker hålla kvar i någonting som bara blir patetiskt och mycket känns som sagt tillrättalagt och för mig är det en stor sorg.

Har inget emot att människor vill ”fräscha” till sig och kanske göra någonting för att ”rätta till”, men att gå från detta till att se helt stel och livlös ut är steget långt i min värld. Det är sorgligt den väg Madonna valt med ständigt återkommande ingrepp där hon idag mer ser ut som någon annan än den hon var i slutet på 90-talet då allt detta fixande började..

Behöver helt enkelt en längre paus från Madonna eller ”Madame X” som hon idag vill kalla sig. Är uppriktigt sagt lite trött på henne och den väg hon valt där all form av naturlighet och autencitet saknas. Då tänker jag främst som sagt på senaste albumet som är bland det sämsta hon gjort i mina ögon. Det kommer säkert att lägga sig tids nog, men idag undviker jag hennes musik och det handlar nog om en besvikelse på den hon har blivit, både musikaliskt och som ”figur” i musikvärlden.

Det jag idag istället lyssnar på dessa dagar är mest Elvis, Post Malone och Sissel Kyrkjebø. På min Last-fim lista hamnar Madonna först på 9:e plats under de senaste 3 månaderna och det är mest lyssningar i början av perioden. Idag lyssnar jag inte alls på henne.

Gillar också mycket ny popmusik. Finns ett hav att ösa ur men några som spelats regelbundet hos mig de senaste månaderna är ”Hollywood Bleeding” med Post Malone, ”Take Me Back to London” med Ed Sheeran och ”Sun is Shining” med Lost Frequencies. Närmaste Madonnalåt är en gammal tröstare på 82:a plats. Så pass ”illa” är det just nu…

”Som isarna” med Petra Marklund och Bourgeois Shangri-La med Timbuktu är mina två favoriter från de två första programmen av ”Så mycket bättre”. En lite annorlunda omgång som ändå funkar bra tycker jag. Det är ju tolkningarna av varandras låtar som är det mest intressanta tycker jag och då är mellansnacket mindre viktigt.