Från en dag till en annan. Längst ner i källaren och högst upp på taket med sikt mot himlen. Wow-faktor i en känslofärd utan dess like. Känsligheten lurar med tårar och sammanbrott väldigt nära.

Ett jobb med fasta uppgifter skingrar och ger välbehövlig paus. Viker ut alla papper från senaste terapin. Tar in, andas och försöker vara kvar i känslan trots att jag vill springa direkt. Kärvheten från i tisdags ligger kvar, även om det lurar både frisk och sunkig luft i omgångar.

Jag duger. Jag vågar. Glädje. Kraft. Mod. Tillit.

Tecken. Vara uppmärksam och låta dagen ta initiativet först.

Ramlat över lite bilder igen. Vissa skapar mer tankar i mig än andra. Denna där det bara fanns en gravsten och min mamma levde måste vara från 1980. På backen är det ännu bara gräs.

En app som heter Photomyne är häftig. Först skannar man in gamla bilder som blir bättre i största allmänhet. Sen finns det en funktion som färglägger. På vissa bilder blir förändringen skithäftig och då främst porträtt på människor. Ska visa några exempel längre fram.

Ett steg närmare Igor. Nästa vecka ska jag till katthemmet Solgläntan (där Igor bodde innan han flyttade till Java Whiskers) för att bli inspekterad och intervjuad. Olle hamnar hos någon annan familj och det kände jag på mig när jag var på Java Whiskers. Klickade mer med Igor och kanske blir han snart kompis med Maja.

Igor är född 2017 och har bott på Solgläntan i två år. Han har varit hos en annan familj, men det fungerade inte eftersom deras andra katt inte var snäll mot Igor. Så han fick komma tillbaka till katthemmet. Kanske får jag nu chansen att ta hand om denna fining och förhoppningsvis är Maja mer kompatibel med Igor.

Java Whiskers berättar mer om Igor på sin hemsida. Igor är lite försiktig men väldigt gosig. Han har en extra tand i höger underkäke. Igor vill väldigt gärna bo med en kompis. Han vill inte flytta igen och önskar sig ett tryggt hem. Han kan både vara en inne- eller utekatt.

Vi får se vad som händer. Är det menat så är Igor mer än välkommen till familjen!